Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На новорічні свята в області заплановано понад 3 тисячі розважальних та культурно-мистецьких заходів

17 грудня 2013 - 15:35

На новорічні свята в області заплановано понад 3 тисячі розважальних та культурно-мистецьких заходів

Про підготовку до новорічних та різдвяних свят під час брифінгу журналістів поінформувала директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Ірина Конарева.

Враховуючи те, що поточний рік оголошено Президентом України Роком дитячої творчості, наразі в області проводяться підсумкові фестивалі, конкурси дитячої творчості, а заключним стане обласний конкурс дитячої творчості «Зимові святки», який пройде 20 грудня в Запоріжжі.

Відкриття центральної ялинки області відбудеться вже за два дні, 19 грудня, на пл. Фестивальній.

Святкові заходи до Дня Святого Миколая стартували благодійною акцією «Фабрика Святого Миколая», яка проходить у бібліотеці ім. О.М. Горького за підтримки соціального центру «Промінь».

В академічному театрі юного глядача, театрі  ім. В.Г. Магара, обласній філармонії розпочинаються щоденні новорічні інтермедії, благодійні вистави, творчі зустрічі та концерти.

Традиційно колектив  обласного театру ляльок також підготував новорічні спектаклі для маленьких запоріжців. Однак у поточному році вистави показуватимуть не тільки жителям обласного центру - театр  з гастролями виїде до Новомиколаївської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату та дитячого відділення протитуберкульозного клінічного диспансеру.

Департамент культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації спільно з Національним заповідником «Хортиця» і Всеукраїнською федерацією «Спас» проведуть свято «Різдво на Хортиці» та різдвяні заходи на території історико-культурного комплексу «700-річний запорізький дуб».

Яскравими будуть новорічні свята і в районах області. Так, парад Дідів Морозів і Снігуроньок відбудеться в Мелітополі та Токмаку. Для жителів Бердянська проведуть конкурсно-розважальну програму “Снігуронька-2014”. В Оріхівському районі планується обрядове свято “Андріївські вечорниці”, в Кам’янсько-Дніпровському районі - народні гуляння “Новорічні дива” тощо.

Концертні програми та інші святкові заходи заплановані в усіх населених пунктах регіону загальною кількістю понад 3 тисячі.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 268 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

єВідновлення в Запорізькій області: майже 700 людей вже отримали компенсації за пошкоджене житло

Впродовж доби окупанти 462 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік