Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Перелік відомостей, що містять публічну інформацію та підлягають оприлюдненню

Про затвердження Переліку об’єктів культурної спадщини архітектури та містобудування

28 березня 2014 - 11:29

Перелік об'єктів культурної спадщини архітектури та містобудування Запорізькій області

На території Запорізької області знаходиться 34 пам’ятки архітектури та містобудування, з яких 4 – національного значення та 30 – місцевого значення. Крім того, у регіоні розташовано більш ніж 600 об’єктів культурної спадщини архітектури та містобудування.

Згідно із протоколом засідання Консультативної ради з питань охорони культурної спадщини, з метою наукового вивчення, класифікації та державної реєстрації об'єктів культурної спадщини, наказом Управління містобудування та архітектури облдержадміністрації від 28.11.2013 № 49-о затверджений Перелік об’єктів культурної спадщини архітектури та містобудування до якого увійшли 105 об’єктів м. Запоріжжя та 1 об’єкт, розташований у с. Тихонівка Мелітопольського району.

Після занесення до Переліку об’єктів культурної спадщини архітектури та містобудування ці об’єкти набули правового статусу щойно виявленого об’єкта культурної спадщини у відповідності з чинним пам’яткоохоронним законодавством.

Всім власникам щойно виявлених об’єктів культурної спадщини архітектури та містобудування будуть направлені повідомлення про занесення об’єктів до вищезазначеного Переліку.

Відповідно до законодавства, усі власники щойно виявлених об'єктів культурної спадщини чи їх частин або уповноважені ними органи (особи) незалежно від форм власності на ці об'єкти зобов'язані укласти з відповідним органом охорони культурної спадщини охоронний договір.

Згідно із Законом України «Про охорону культурної спадщини», роботи на щойно виявлених об'єктах культурної спадщини архітектури та містобудування здійснюються за наявності письмового дозволу відповідного органу охорони культурної спадщини на підставі погодженої з ним науково-проектної документації.

Робота із занесення об’єктів м. Запоріжжя та інших районів області до Переліку та надання їм правового статусу щойно виявлених об’єктів культурної спадщини продовжується.

Ознайомитись з Переліком об’єктів культурної спадщини архітектури та містобудування можна на веб-сторінці обласного Управління містобудування та архітектури на сайті Запорізької обласної державної адміністрації.

Крім того, наказ Управління містобудування та архітектури облдержадміністрації від 28.11.2013 № 49-о про затвердження зазначеного Переліку з посиланням на вказану веб-сторінку буде опубліковано у печатних засобах масової інформації.

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров