Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На поліпшення стану вулиць та доріг населених пунктів буде витрачено понад 25 млн.грн.

4 лютого 2014 - 08:54

На поліпшення стану вулиць та доріг населених пунктів буде витрачено понад 25 млн.грн.

Під час засідання тридцять першої (позачергової) сесії Запорізької обласної ради шостого скликання депутати затвердили Програму розвитку дорожнього господарства Запорізької області на 2014 рік, якою передбачено реалізація державної політики щодо створення безпечних умов руху в частині утримання вулично-дорожньої мережі.

Основні напрямки програми - поліпшення стану вулиць та доріг міст та інших населених пунктів (доріг комунальної власності), приведення їх у належний технічний стан та здійснення заходів щодо поліпшення умов руху транспорту та пішоходів у найбільш небезпечних місцях вулично-шляхової мережі

Наразі загальна протяжність вулиць і доріг міст та інших населених пунктів області складає 8,8 тис. км, у тому числі з твердим покриттям – 6,2 тис. км. Разом з тим, не всі ці дороги прийняті на баланс органів місцевого самоврядування, тобто не є комунальною власністю. Так, із загальної протяжності доріг у комунальну власність прийнято 7,1 тис. км, що складає 80,8 %, у тому числі з твердим покриттям – 4,96 тис. км.

Фінансування заходів програми дозволить поліпшити транспортно-експлуатаційний стан автомобільних доріг, забезпечити безперервні, безпечні, економічні та зручні умови для руху транспортних засобів і пішоходів вулицями й дорогами міст та інших населених пунктів, зменшити кількість дорожньо-транспортних пригод.

Фінансування заходів програми здійснюватиметься за рахунок коштів спеціального фонду обласного бюджету,  а саме: надходжень збору за першу реєстрацію транспортних засобів до спеціального фонду обласного бюджету в 2013 році та субвенції з держбюджету обласному бюджету на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах.

Реалізація програми дасть змогу забезпечити поліпшення транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг комунальної власності та приведення у відповідність з вимогами  нормативних документів, зменшити кількість ДТП, забезпечити безперервні, безпечні, економічні та зручні умови для руху транспортних засобів і пішоходів вулицями й дорогами міст та інших населених пунктів, а також підвищити ефективність використання бюджетних коштів.

За інформацією Департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА, поточного року з обласного бюджету планується спрямувати на будівництво, реконструкцію та ремонт вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах 28,1 млн. грн. З них 2,85 млн. грн. - за рахунок надходжень збору за першу реєстрацію транспортних засобів, 25,3 млн. грн. - за рахунок субвенції з державного бюджету обласному бюджету на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах.

Ці кошти буде спрямовано на погашення заборгованості за виконані роботи у 2013 році  (2,8 млн. грн.), будівництво, реконструкцію та капітальні ремонти доріг (17,2 млн. грн.) та поточні ремонти доріг (8,1 млн.грн.)

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович