Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Співпраця «ЗАЗу» з польським підприємством має великі перспективи»

11 лютого 2014 - 16:42

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко зустрівся з делегацією польського заводу з виробництва автобусів «AUTOSAN SA» на чолі з комерційним директором підприємства Славомиром Лопатовскі. Мета візиту делегації – переговори щодо співпраці з «Запорізьким автомобілебудівним заводом» з виробництва автобусів.

- Запорізька область входить у першу трійку промислових регіонів України за економічним та виробничим потенціалом, ми випереджаємо такі потужні регіони як Дніпропетровська, Луганська та Одеська області. Запорізький автомобілебудівний завод – це підприємство світового рівня з великою історією, яке пройшло модернізацію, завдяки чому є конкурентоспроможним. Тож я переконаний, що співпраця «ЗАЗу» з польським підприємством має великі перспективи, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Керівник області наголосив, що президент Української автомобільної корпорації, до якої входить «ЗАЗ», народний депутат України Таріел Васадзе має підтримку Президента України Віктора Януковича та Уряду країни, і активно займається захистом вітчизняного виробника.

- Я дуже позитивно оцінюю перспективу співпраці Запорізького автомобілебудівного заводу із «AUTOSAN SA», і  переконаний, що обравши своїм партнером саме «ЗАЗ», ви не помилитеся, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Комерційний директор заводу «AUTOSAN SA» Славомир Лопатовскі зазначив, що в делегації залишилися найкращі враження від відвідування  заводу та ознайомлення з його виробничим процесом.

- Ми знаємо, що «ЗАЗ» - це всесвітньовідоме підприємство, і ми залишилися задоволеними від побаченого, це дійсно сучасний модернізований завод. «AUTOSAN SA» -  найстаріше польське підприємство з випуску автобусів, нашому заводу понад 180 років, ми, як і «ЗАЗ», маємо багату історію та традиції. Тож переконаний, що наша співпраця  принесе значні позитивні результати для обох сторін, - підкреслив комерційний директором підприємства Славомир Лопатовскі.

Голова правління ПАТ «ЗАЗ» Сергій Філіпенко зазначив, що цілі в обох сторін співпадають, наразі робота – за економістами та інженерами, які мають прорахувати можливості співпраці.

- Планується, що в березні поточного року запорізька делегація відвідає польське виробництво, а польська делегація приїде на ЗАЗ. Після цього ми зможемо перейти до розробки проекту бізнес-плану. Переконаний, що це буде перспективна та довготривала співпраця, - зазначив Сергій Філіпенко.

Підбиваючи підсумки, Олександр Пеклушенко наголосив, що польських колег не повинна лякати політична ситуація в Україні, і він переконаний, що найближчим часом буде знайдено конструктивне рішення, яке дозволить й надалі розвиватися Україні.

- Переконаний, що здоровий глузд, прагматизм та відповідальність влади та опозиції дозволять нам подолати політичну кризу, що, в свою чергу, дозволить продовжити впровадження економічних реформ. Знайдемо компроміс у політиці – буде розвиток економіки, - підсумував Олександр Пеклушенко.

 

Довідкова інформація:

Польське підприємство «AUTOSAN SA» - провідний виробник автобусів у Польщі. Завод має великий досвід в розробці конструкції і виробництві автобусів різних типів, а також нині виробляє на замовлення виробників каркаси залізничних і трамвайних вагонів.

На сьогодні «AUTOSAN SA» виробляє близько 10 моделей різних автобусів (міських, приміських, міжміських і спеціальних) пасажиромісткістю від 27 до 121 осіб.

Максимальна виробнича потужність заводу (при роботі в одну зміну) становить 500 автобусів на рік. Вони експлуатуються як у містах Польщі, так і в країнах Європейського союзу.

Запорізький автомобілебудівний завод - єдине в Україні підприємство, що володіє повним циклом виробництва легкових автомобілів,  включає штампування, зварювання, фарбування, обладнання кузова і складання автомобіля. Підприємство входить до групи компаній «Укравто».

Українська автомобільна корпорація - лідер українського автомобільного ринку, найбільший виробник автомобілів, дистриб'ютор і постачальник сервісних послуг в Україні.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області