Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Петро Гончарук: «Органи місцевої влади та ОСББ мають налагодити ефективну співпрацю»

13 лютого 2014 - 10:52

Петро Гончарук: «Органи місцевої влади та ОСББ мають налагодити ефективну співпрацю»

Заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук провів засідання регіональної ради з питань створення та функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. 

На розгляд було винесено низку питань, зокрема, про роботу  органів місцевого самоврядування щодо  сприяння у створенні та підтримки ОСББ  у 2013 та основні напрямки роботи у 2014 році; про реалізацію постанови КМУ «Про надання пільг та субсидій для відшкодування витрат на утримання будинків і споруд  та прибудинкових територій  мешканцям  житлових будинків, у яких створено об’єднання співвласників багатоквартирного будинку», а також про внесення змін до складу регіональної ради з питань створення та функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

- Одним з пріоритетних завдань реформування житлово-комунального господарства є створення ефективних форм управління житловими будинками, насамперед - створення об'єднань співвласників багатоквартирних будинків. Станом на 1 січня в області функціонує 449 ОСББ, які об’єднують 516 житлових будинків. Протягом минулого року було створено 30 ОСББ. Наше завдання – посилити роботу в цьому напрямі, люди мають бачити та відчувати на собі, наскільки вигідно та зручно створювати ОСББ, - зазначив Петро Гончарук.

За словами посадовця, найбільш активно робота в цьому напрямку проводиться в м. Бердянську, де нині функціонує 146 ОСББ, з них 15 створено протягом минулого року.

 Торік  із місцевого бюджету м.Запоріжжя на капітальний ремонт будинків чотирьох ОСББ було виділено 901 тис грн. У  Бердянську виділено 156 тис. грн. на капітальний ремонт шести ліфтів у будинках ОСББ. У місті Мелітополь працює ресурсний центр з питань організації та функціонування ОСББ.

Під час засідання було поінформовано про стан роботи зі створення ОСББ на територіях, а також план роботи місцевих органів влади на поточний рік, у тому числі – щодо виділення бюджетних коштів на здійснення капітального ремонту житлових будинків, у яких буде створено або вже створено ОСББ.

- Необхідно визначити перелік проблемних питань, які виникають при створенні ОСББ, та провести розширену нараду за участю установ та структур, задіяних у процесі створення ОСББ, та громадян, які зацікавлені у створенні ОСББ. Органи місцевої влади та ОСББ мають налагодити ефективну співпрацю, - підсумував Петро Гончарук.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят