Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Глава держави: 2014 рік оголошено Роком учасників бойових дій на території інших держав

14 лютого 2014 - 16:17

Напередодні 25-ї річниці виведення Радянських військ з Афганістану Президент України Віктор Янукович провів зустріч із представниками громадських організацій ветеранів війни в Афганістані, інших військових конфліктів.

«Наше покоління добре пам’ятає, як ми виходили. Це горе, яке було в ті часи, наповнювало не тільки ті сім’ї (в яких були воїни-інтернаціоналісти), а й усіх, хто був поруч. Ви знаєте це більше за всіх. Той подвиг, який ви зробили в ті часи, залишиться в пам'яті людей», - сказав Віктор Янукович, звертаючись до присутніх.

Президент зазначив, що в серцях людей назавжди залишиться пам’ять про героїзм воїнів-інтернаціоналістів, і наголосив на необхідності гідно відзначити 25-ту річницю виведення Радянських військ з Афганістану. У зв’язку з цим 2014 рік оголошено Роком учасників бойових дій на території інших держав, повідомив Віктор Янукович.

«Ми будемо робити все, щоб вас залучати до воєнно-патріотичної роботи з молоддю. Це вкрай важливо. Ми повинні зробити кроки не тільки урочисті й на меморіалах, а ми повинні залучати до цього і молодь, і спортивну, і культурну, і мистецьку громадськість. Ця робота планується, робиться і обов’язково буде виконуватися», - зауважив Глава держави.

Віктор Янукович наголосив, що Уряд мусить вжити заходів з метою підвищення рівня соціального захисту, медичного обслуговування, лікування учасників бойових дій, сімей померлих воїнів та загиблих під час воєнних дій, поетапного забезпечення тих, хто цього потребує. Президент упевнений, що ця робота не може бути виконана без миру на нашій землі, взаєморозуміння та спільної праці.

«Ви - люди, які своїми очима бачили, які нищівні наслідки для країн та народів можуть мати громадянські конфлікти, збройні протистояння. Тому вважаю, абсолютна більшість колишніх воїнів-інтернаціоналістів є прихильниками стабільності та громадянського миру на своїй рідній землі. У цьому сенсі покладаюся на ваш досвід та заслужений авторитет не лише у ветеранському середовищі, а й в українському суспільстві», - зазначив Глава держави.

Президент вручив державні нагороди воїнам-інтернаціоналістам.

Пыдготовлено за матерыалами прес-служби Президента

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області