Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі вшанували пам'ять загиблих воїнів-інтернаціоналістів

15 лютого 2014 - 16:18

Сьогодні, 15 лютого, Україна відзначає 25 річницю виводу військ з Афганістану. В День вшанування учасників бойових дій на території інших держав запорізькі «афганці», представники влади та громадськості зібралися біля пам'ятника воїнам-інтернаціоналістам на Алеї Слави.

Учасники заходу прийшли вшанувати пам'ять тих, хто загинув під час воєнних дій або вважається безвісти зниклим. Панихиду на їх честь провів архієпископ Запорізький і Мелітопольський Лука.

Правлячий архієрей звернувся до всіх з проханням пам'ятати і шанувати подвиг запорізьких хлопців і не забувати про гіркі уроки історії. 

- Для нас запорожців це місце повинно  бути знаменним. Ми маємо розуміти для чого ми прийшли в цей світ, навіщо ми живемо і який борг ми виконуємо перед своєю Батьківщиною. Борг її захищати та дбати про неї. Бо про нашу Батьківщину ніхто не подбає окрім нас. І ми українці зобов'язані захищати свою Батьківщину, тоді вона буде процвітати. Сьогодні мені б хотілося закликати вшанувати пам'ять всіх загиблих воїнів-інтернаціоналістів своєю молитвою, - звернувся до присутніх архієпископ Лука. 

Представники обласної влади, що були присутні на заході запевнили - допомога «афганцям» з їх боку є і буде всебічною. Тим більше, Президент України Віктор Янукович оголосив 2014-ий роком учасників бойових дій на території інших держав. 

-  Воїни інтернаціоналісти беруть найактивнішу участь у громадському житті області, у тому числі в справі патріотичного виховання молоді. Люди повинні розуміти яка різниця між війною і мирним часом. Обласна влада завжди надавала і надає підтримку ветеранським організаціям. У нас їх на території регіону 68. Всім відома обласна програма «Назустріч людям». Якщо державні програми забезпечують 50-відсоткову знижку на послуги ЖКГ, тверде паливо та скраплений газ, то наша програма бере на себе інші 50 відсотків оплати цих пільг. Минулого року ми надали допомогу більш ніж на 150 000 гривень 147 родинам афганців. В 2014-ом році ми збережемо цей рівень і на найближчій сесії обласної ради приймемо профільні програми. Торік було виділено воїнам-інтернаціоналістам 7 квартир, цього року також будуть виділені квартири. Ми розуміємо, що це небагато, але це говорить про те, що влада розуміє та займається вирішенням проблем афганців, -        наголосив голова облради Віктор Межейко.

 Пам'ять тих, хто загинув на війні в Афганістані, вшанували хвилиною мовчання. Також пройшла церемонія покладання квітів до пам’ятника. Для всіх присутніх була організована польова кухня. 

Управління у справах пресі та інформації 

(., 0Kb)

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області