Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Воїни-інтернаціоналісти отримали ключі від квартир, придбаних для них за бюджетні кошти

17 лютого 2014 - 13:01

З нагоди 25-ї річниці виведення військ з Республіки Афганістан, яка відзначається 15 лютого, в усіх районах та містах області відбулися святкові заходи, концерти та мітинги.

Про це повідомив начальник управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю ОДА Володимир Головешко під час апаратної наради з питань життєдіяльності регіону, яку провів голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

- Президент України Віктор Янукович оголосив 2014 рік Роком учасників бойових дій на території інших держав. В області проведено низку масштабних заходів із вшанування воїнів-інтернаціоналістів, ми намагалися максимально охопити увагою кожного з них. Заходи, присвячені цій видатній даті, відбулися в усіх містах та районах області. Крім того, минулого тижня відбулася зустріч керівництва області з учасниками бойових дій на території інших держав, під час якої було розглянуто нагальні проблеми воїнів-інтернаціоналістів, у тому числі – конкретні проблеми окремо взятих людей, - повідомив Володимир Головешко.

За словами посадовця, на території області пам’ятники воїнам-інтернаціоналістам встановлено у м.Запоріжжя, Бердянськ, Енергодар, Мелітополь, Токмак, Вільнянськ, Василівка, Кам’янка Дніпровська, Гуляйполе, в смт Куйбишево та смт Веселе. Крім того, минулого року відкрито пам’ятник воїнам-інтернаціоналістам в Великобілозерському районі, а також сім меморіальних дошок в Якимівському, гуляйпільському, Куйбишевському та Оріхівському районах.

- У всіх районах області підписано меморандуми та відпрацьовано механізми соціального партнерства між афганцями, владою та бізнесом, визначено основні форми співпраці. Серед них – надання благодійної допомоги у виглядів товарів та послуг воїнам-інтернаціоналістам та їх родинам, сприяння в утриманні приміщень, де розташовані організації, підтримка їх поточної діяльності тощо. На всіх територіях області визначено механізм цієї взаємодії, координація процесу перебуває на контролі перших осіб територій, - повідомив Володимир Головешко.

На сьогодні під медичним наглядом у лікувально-профілактичних закладах області знаходяться 9697 учасників бойових дій, з них 8570 – воїни-афганці, у т.ч. 53 працюють в галузі охорони здоров’я. минулого року профілактичними оглядами охоплено понад 99% цієї категорії громадян.

У рамках реалізації Програми соціальної підтримки малозабезпечених громадян із числа ветеранів війни, праці, інвалідів, інших соціальних верств населення «Назустріч людям» на 2011-2014 роки минулого року за рахунок коштів обласного бюджету учасники бойових дій отримали чотири слухових апарати, імплантовано 14 штучних кришталиків ока, два електрокардіостимуляторів. Учасникам бойових дій виписано пільгових медикаментів на суму 20,3 тис. грн.

Також Володимир Головешко повідомив, що в області було ініційовано благодійний збір коштів на діяльність організацій воїнів-інтернаціоналістів загалом було зібрано 120 тис. грн., кожна організація отримала кошти на утримання.

Підбиваючи підсумки розгляду питання, Олександр Пеклушенко в черговий раз подякував учасникам бойових дій на території інших держав за їх геройство, мужність та сміливість. Також очільник регіону нагородив воїнів-інтернаціоналістів державними нагородами - орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеню та орденами «За мужність».

На виконання Державної програми «Придбання житла інвалідам війни», у рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича в області придбано п’ять квартир для воїнів-інтернаціоналістів, які є інвалідами війни ІІ та ІІІ груп. Олександр Пеклушенко вручив їм ордери та ключі від квартир.

- Переконаний, що кількість нагород не зменшуватиметься, а кількість квартир, придбаних за бюджетні кошти, буде тільки збільшуватися. Але головне, щоб воїнський досвід наших воїнів-інтернаціоналістів ніколи не довелося використовувати знову, - підбив риску Олександр Пеклушенко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області