Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віктор Ємельяненко: «Необхідно зупинити неконтрольований хаос та перейти до конструктивного діалогу»

18 лютого 2014 - 19:31

Відбулося екстрене засідання президії Запорізької обласної ради, в якому взяв участь перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Ємельяненко. На порядок денний було винесено питання щодо ситуації, яка виникла у м.Києві.

-   Всі ми щиро сподівалися на мирний шлях розв’язання конфлікту, але опозиція загралась. Ще вчора було оголошено про проведення мирного протесту, але всі ми сьогодні побачили його наслідки. Ця ситуація стосується не лише киян, а й кожного українця, кожного запоріжця. Ми не можемо відокремлюватися від того, що зараз відбувається у столиці. Наразі ми стали свідками абсолютно неконтрольованих подій, які призводять до загибелі й серйозного травмування людей, до руйнування всього, що нас оточує, - зазначив Віктор Ємельяненко.

Посадовець підкреслив, що нині кожний запоріжець має визначитися зі своєї позицією, яка в подальшому дозволить консолідувати громадян.

-    Спільними зусиллями ми маємо зробити все від нас залежне, щоб конфлікт було ліквідовано. Необхідно зупинити неконтрольований хаос та перейти до конструктивного діалогу. У країні є законно обрана влада, яка має діяти в рамках чинного законодавства. Правоохоронні органи, в свою чергу, мають дати об’єктивну оцінку подіям, які наразі відбуваються в Києві, та притягнути винних до відповідальності, - наголосив Віктор Ємельяненко.

Також посадовець зазначив, що наразі в області працюють всі органи влади, забезпечено роботу всіх структур та служб, функціонують всі соціальні та медичні заклади, приводів для занепокоєння немає.

За підсумками засідання було прийнято звернення до Президента України Віктора Януковича, в якому депутати обласної ради закликали Главу держави до застосування жорстких мір у рамках діючого законодавства для ліквідації конфлікту та стабілізації ситуації в країні.

Управління у справах преси та інформації

(., 0Kb)
(., 0Kb)

Читайте також

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в ефірі телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни