Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Валерій Баранов: «Запоріжці зацікавлені в досвіді та ресурсах німецьких компаній»

25 березня 2014 - 13:25

Валерій Баранов: «Запоріжці зацікавлені в досвіді та ресурсах німецьких компаній»

Голова облдержадміністрації Валерій Баранов зустрівся з Генеральним консулом Федеративної Республіки Німеччина в Донецьку доктором Детлефом Вольтером. Під час прийому сторони обговорили перспективи співробітництва в сфері економіки та розвитку інфраструктури.

Так, очільник регіону повідомив дипломату про намір зробити Запорізьку область майданчиком для інновацій та бізнесу.

- Такого досвіду, який має Німеччина в сфері будівництва, реконструкцій і модернізації будинків та інфраструктури, в галузі агробізнесу та відновлюваних джерел енергії, не має, мабуть, жодна з країн світу. Тому запоріжці, які мають величезне бажання здійснити реформу житлово-комунального господарства, інших сфер життєдіяльності, дуже зацікавлені в досвіді та ресурсах німецьких компаній, - зазначив Валерій Баранов.

Голова облдержадміністрації також зауважив, що, перш ніж презентувати великі інфраструктурні проекти, державна влада України та влада на місцях ставить перед собою завдання зруйнувати корупційні схеми та ліквідувати монополію.

Валерій Баранов виступив також з ініціативою створення спільними зусиллями на території регіону так званого будинку енергоефективності, в якому компанії, що спеціалізуються на збереженні ресурсів, мали б змогу консультувати забудовників та пересічних громадян щодо впровадження інновацій.

Під час зустрічі з Генеральним Консулом ФРН у Донецьку доктором Детлефом Вольтером Валерій Баранов також висунув пропозицію німецьким партнерам допомогти в навчанні та проведенні консультацій для управлінців обласного та районних рівнів з метою  оволодіння знаннями та навичками надання адміністративних послуг за європейськими стандартами.

У свою чергу, доктор Детлеф Вольтер привітав Валерія Баранова з призначенням на посаду голови Запорізької облдержадміністрації та подякував, що знайшов час для проведення переговорів.

Учасники зустрічі (з боку обласної влади були присутні заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук та начальник управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності Вадим Міщанин) також обговорили суспільно-політичну ситуацію в Україні. У відповідь на заяву пана Вольтера про підтримку українського народу з боку Німеччини та мирного врегулювання конфлікту на території Криму голова облдержадміністрації Валерій Баранов запевнив: «Запорізька область -монолітна. Особливо в питаннях єдності держави та європейського вибору країни. Ми приймаємо будь-яку допомогу, крім гармат і кулеметів».

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя