Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підприємствам та організаціям інвалідів надано пільгове оподаткування

7 квітня 2014 - 09:54

В обласній державній адміністрації відбулося засідання регіональної комісії з питань діяльності підприємств та організацій громадських організацій інвалідів у Запорізькій області, яке провів заступник голови ОДА (стажування) Олег Ніколенко.

Члени комісії зібрались, щоб визначити доцільність та право користуватися державною допомогою та пільгами з оподаткування підприємствам, на яких працюють інваліди. Наразі до комісії звернулися шість підприємств: «Гудзон» Бердянського міського осередку Всеукраїнської молодіжної громадської організації інвалідів з вадами зору «Генерація успішної дії», «АСТРИ» Запорізької міської громадської організації по трудовій реабілітації інвалідів «Спільна справа», «Агропристань» Всеукраїнської громадської організації інвалідів «ВЕЛІД», «Укрбудцентр» громадської організації працездатних інвалідів «Парус Плюс», «Бердянська трикотажна» Бердянської міської громадської організації інвалідів, «Центр професійної, медичної, трудової та соціальної реабілітації інвалідів» Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організації інвалідів України». Середньооблікова чисельність працівників-інвалідів на підприємствах перевищує 50%.

Директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Ігор Мещан ознайомив членів комісії з особливостями діяльності організацій, кількістю інвалідів, які там працевлаштовані, рівнем середньомісячної зарплати та соціальної значимості. Також були заслухані  керівники цих підприємств.

За підсумками обговорення члени комісії прийняли рішення рекомендувати голові обласної державної адміністрації надати дозвіл на право користування пільгами з оподаткування.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни