Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Валерій Баранов: «Я не порушив жодного пункту меморандуму про взаємодію та співпрацю з Народною радою»

5 травня 2014 - 16:49

Голова обласної державної адміністрації Валерій Баранов провів зустріч з активом Народної ради Запоріжжя і Запорізької області та обговорив актуальні й поточні проблемні питання в регіоні.

- Півтора місяця тому, 14 березня, ми підписали Меморандум про взаємодію та співпрацю між Запорізькою ОДА та Народною радою Запоріжжя і Запорізької області, і я можу щиро та впевнено сказати, що за цей час не порушив жодного пункту цієї угоди. Ми встановили нові правила обрання кадрів на керівні посади – створено комісію з кадрових питань, до складу якої увійшли сім представників ОДА та дев’ять представників громадськості. Тобто, більшість голосів все одно мають громадяни. Крім того, створено комітет громадського контролю, аналогічні комітети рекомендовано створити у всіх районах та містах обласного значення, - зазначив Валерій Баранов.

Також посадовець наголосив, що Запорізька область – чи не єдина, де через громадське обговорення обираються кандидати на посади голів райдержадміністрацій і потім рекомендуються для призначення центральній владі. До речі, серед вимог до кандидатів – призупинення членства в будь-якій партії.

- Із дев’яти осіб, запропонованих представниками Майдану на керівні посади, двох уже призначено, інші сім знаходяться в кадровому резерві облдержадміністрації, який зараз формується. У наших планах – організація навчання, підвищення кваліфікації  кадрів, - зазначив керівник області.

Також Валерій Баранов зупинився на проблемі центрального рівня, яка полягає в тому, що керівники структур, яким підпорядковуються територіальні управління, вже тривалий час не призначають нових керівників на територіях, що заважає викорінювати корупцію, звільняти учасників злочинних схем та наводити лад у всій системі.

- Ця проблема актуальна не лише для Запорізької області, такі тенденції прослідковуються скрізь по Україні. Тому я домовився з головами ще трьох облдержадміністрацій про ухвалення звернення до в.о.Президента України Олександра Турчинова з проханням вплинути на вирішення цього питання. Проблема має зрушити з місця вже після травневих свят, - наголосив посадовець.

Під час зустрічі також порушувалися питання будівництва мостових переходів через р.Дніпро у м.Запоріжжя, перспективи роботи промислових підприємств області, створення нових робочих місць, розпаювання земель сільськогосподарського призначення тощо. Найбільше представників Народної ради цікавили питання  кадрових призначень у регіоні.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров