Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Валерій Баранов: «Я не порушив жодного пункту меморандуму про взаємодію та співпрацю з Народною радою»

5 травня 2014 - 16:49

Голова обласної державної адміністрації Валерій Баранов провів зустріч з активом Народної ради Запоріжжя і Запорізької області та обговорив актуальні й поточні проблемні питання в регіоні.

- Півтора місяця тому, 14 березня, ми підписали Меморандум про взаємодію та співпрацю між Запорізькою ОДА та Народною радою Запоріжжя і Запорізької області, і я можу щиро та впевнено сказати, що за цей час не порушив жодного пункту цієї угоди. Ми встановили нові правила обрання кадрів на керівні посади – створено комісію з кадрових питань, до складу якої увійшли сім представників ОДА та дев’ять представників громадськості. Тобто, більшість голосів все одно мають громадяни. Крім того, створено комітет громадського контролю, аналогічні комітети рекомендовано створити у всіх районах та містах обласного значення, - зазначив Валерій Баранов.

Також посадовець наголосив, що Запорізька область – чи не єдина, де через громадське обговорення обираються кандидати на посади голів райдержадміністрацій і потім рекомендуються для призначення центральній владі. До речі, серед вимог до кандидатів – призупинення членства в будь-якій партії.

- Із дев’яти осіб, запропонованих представниками Майдану на керівні посади, двох уже призначено, інші сім знаходяться в кадровому резерві облдержадміністрації, який зараз формується. У наших планах – організація навчання, підвищення кваліфікації  кадрів, - зазначив керівник області.

Також Валерій Баранов зупинився на проблемі центрального рівня, яка полягає в тому, що керівники структур, яким підпорядковуються територіальні управління, вже тривалий час не призначають нових керівників на територіях, що заважає викорінювати корупцію, звільняти учасників злочинних схем та наводити лад у всій системі.

- Ця проблема актуальна не лише для Запорізької області, такі тенденції прослідковуються скрізь по Україні. Тому я домовився з головами ще трьох облдержадміністрацій про ухвалення звернення до в.о.Президента України Олександра Турчинова з проханням вплинути на вирішення цього питання. Проблема має зрушити з місця вже після травневих свят, - наголосив посадовець.

Під час зустрічі також порушувалися питання будівництва мостових переходів через р.Дніпро у м.Запоріжжя, перспективи роботи промислових підприємств області, створення нових робочих місць, розпаювання земель сільськогосподарського призначення тощо. Найбільше представників Народної ради цікавили питання  кадрових призначень у регіоні.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів