Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Петро Гончарук: «Вартість проїзду в приміському та міжміському транспорті може бути підвищено тільки після громадського обговорення»

12 травня 2014 - 15:40

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук провів нараду з питань встановлення тарифів на проїзд в автобусах у приміському та міжміському транспорті внутрішньообласного сполучення.

Востаннє тарифи на проїзд в автобусах у приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні підвищувалися в 2010 році, за ці роки значно зросла як мінімальна заробітна плата, так і особливо – вартість палива. Тому перевізники наполягають на підвищенні тарифів, які наразі є необґрунтованими та змушують  працювати у збиток.

Як повідомила директор Департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА Елла Слепян, через неповний пакет документів від перевізників щодо необхідності підняття тарифів на пасажироперевезення винести об’єктивне та обґрунтоване рішення з цього приводу департамент не може.

- Для перегляду тарифів ми повинні мати конкретне підґрунтя, а саме – перевізники повинні надати свої розрахунки, пояснити, чому вкрай необхідно підвищити тарифи. Знаючи ситуацію, ми в будь-якому разі повинні мати конкретне обґрунтування для підвищення тарифів, спиратися на документи та розрахунки. Більше того, рішення про підвищення тарифів буде прийнято лише після проведення громадського обговорення, - наголосив Петро Гончарук.

За підсумками наради прийнято рішення про відтермінування розгляду цього питання строком на один тиждень. За цей час буде зібрано документи перевізників, яких наразі не вистачає для об’єктивного розгляду питання та прийняття відповідного рішення.

- Наголошую, що облдержадміністрація в жодному випадку не гальмує розгляд цього питання, але на першому місці – обґрунтування тарифів. Також ми вивчаємо досвід інших регіонів з цього питання, - підсумував Петро Гончарук.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів