Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Фахівці прораховують можливості створення в області двох водних компаній - південної і північної

13 травня 2014 - 16:33

Голова обласної державної адміністрації Валерій Баранов провів нараду щодо перспектив розвитку водного господарства регіону та, зокрема, організації роботи західного групового водогону.

Під час минулого засідання спеціалісти КП «Облводоканал» презентували сім варіантів розвитку водного господарства регіону. Цього разу учасники зосередились на варіанті, який запропонувало керівництво м. Бердянськ, - передачі західного групового водогону до комунальної власності міста. Заступник Бердянського міського голови Олександр Свідло ознайомив присутніх з техніко-економічними розрахунками, які були напрацьовані робочою групою.

Як підкреслив посадовець, незважаючи на те, що 94% води з цього групового водогону споживають саме жителі курортного міста, її вартість найвища в області.

- В основу нашої роботи ми заклали три позиції:  безперебійну подачу води, сталі тарифи, збереження майна міського водоканалу. Ми готові взяти на себе відповідальність, крім того, розрахунки підтверджують економічну доцільність такого рішення. За два роки ми зможемо погасити існуючу заборгованість, а також знизити тариф на 32%, - повідомив Олександр Свідло.

Наступним кроком після передачі західного групового водогону до комунальної власності має стати створення південної водної компанії. Крім того, представники чотирьох територій, які також споживають воду з цього водоводу, підтвердили, що у разі зниження тарифу на воду готові збільшити споживання води.

Разом з тим, наразі остаточно не зрозуміло, як формуватимуться тарифи для споживачів, у тому числі й оптових. Тому очільник регіону доручив юристам опрацювати це питання вже до наступного засідання, яке відбудеться за два тижні.

Крім того, Валерій Баранов відзначив, що паралельно з цією роботою необхідно прорахувати перспективи створення північної водної компанії.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів