Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Території країни готуються до проведення чесних і прозорих виборів

19 травня 2014 - 15:52

Території країни готуються до проведення чесних і прозорих виборів

Під головуванням Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка відбулася селекторна нарада з питань забезпечення виконання завдань з підготовки та проведення позачергових виборів Президента України. У нараді взяв участь заступник голови-керівник апарату Запорізької облдержадміністрації (стажування) Олег Ніколенко.

У київській студії також працювали члени Уряду України, представники Центральної виборчої комісії, Служби безпеки України та МВС України.

- У країні повинен бути обраний легітимний Президент України. Тож наше завдання - забезпечити проведення чесних та прозорих виборів керівника держави, - наголосив Арсеній Яценюк.

Також Прем’єр-міністр України зазначив, що Уряд та Парламент прийняв усі необхідні для проведення виборів закони, забезпечено фінансування всіх передбачених законом заходів. При цьому урядовець висловив переконання, що вибори відбудуться в усіх регіонах країни: «Будь-які спроби терористів у Донецьку й Луганську зірвати всеукраїнські вибори Президента України приречені на поразку».

Вже відомо, що на час виборів до України приїде понад дві тисячі іноземних спостерігачів.

За даними представника Центральної виборчої комісії, попередні списки виборців повністю передані до виборчих дільниць на 22 територіях країни. Проблеми з цим виникли тільки в Донецькій та Луганській областях, де передано списки тільки на 26% та 16% відповідно.

Представники правоохоронних органів поінформували про організацію безпеки під час виборів, а також про випадки порушення виборчого процесу. Так, поодинокі кримінальні провадження порушені в Донецькій, Луганській, Львівській, Харківській, Запорізькій, Вінницькій, Миколаївській областях та у м. Київ.

У ході селекторної наради представники обласних державних адміністрацій прозвітували про готовність до виборчого процесу на місцях.

Щодо ситуації в Запорізькій області заступник голови-керівник апарату Запорізької облдержадміністрації (стажування) Олег Ніколенко повідомив, що на території регіону працюватиме 1124 виборчі дільниці, які забезпечені всім необхідним. До 22 травня уточнені списки будуть передані до виборчих дільниць, приміщення для голосування будуть готові не пізніше 23 травня.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.