Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Незабаром в області запрацює єдина диспетчерська служба

20 травня 2014 - 09:08

За участю заступника голови облдержадміністрації Петра Гончарука відбулася виїзна нарада з питань завершення реконструкції єдиної оперативно-диспетчерської служби області. В нараді також взяли участь директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації (стажування) Наталія Мотовиця, директор КУ «Територіальне медичне об’єднання «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Станіслав Конаков, гендиректор ВАТ «Запоріжсталь» Ростислав Шурма та інші.

Реконструкцію приміщення централізованої диспетчерської було розпочато 20 серпня минулого року. Наразі роботи виконані на 85 %. За словами директора обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Станіслава Конакова,  залишилося завершити лише деякі оздоблювальні роботи.

Головною темою наради стало фінансове забезпечення введення в дію диспетчерської. Так, на її реконструкцію на сьогоднішній день уже витрачено 4,8 млн. грн., виділених ВАТ «Запоріжсталь».

За словами гендиректора комбінату Ростислава Шурми, зараз потрібно визначити, як працюватиме так зване «серце» диспетчерської – сервери, оператори, система GPS тощо, та скільки все це обладнання коштуватиме.

Заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук відзначив, що першочерговим завданням є завершення ремонтних робіт на першому поверсі. Посадовець також зупинився на питанні системи роботи новоствореної диспетчерської.

- Спочатку треба відлагодити чітку роботу диспетчерської по всьому Запоріжжю, а вже потім поступово підключати до роботи область, - зазначив посадовець.

За підсумками наради керівництву обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф та генеральному підряднику будівельних робіт доручено прорахувати та скласти кошторис витрат на оздоблювальні роботи та необхідне обладнання.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.