Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада готова підтримати пропозиції мелітопольських підприємців

24 червня 2014 - 16:25

У  Мелітопольському міськвиконкомі відбулося розширене засідання координаційної ради з питань розвитку підприємництва, яке провів перший заступник голови обласної державної адміністрації Григорій Самардак.

У роботі взяли участь члени місцевих координаційних рад з питань розвитку малого і середнього підприємництва, з питань розвитку машинобудування і промисловості, з питань захисту прав споживачів.

Відкриваючи захід, Григорій Самардак зазначив, що основним завданням для обласної влади є виявлення та розв’язання нагальних проблем простих людей: «Продуктивно і стабільно працювати над рішенням цієї задачі в сьогоднішніх умовах досить складно, адже серед основних цілей – відновлення миру і спокою в країні. При цьому не маємо права забувати про те, що треба будувати нову державу і створювати умови для розвитку малого і середнього бізнесу».

Начальник управління розвитку підприємництва, регуляторної політики і торгівлі Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Наталя Гончар зупинилась на основних розділах проекту Комплексної програми розвитку малого і середнього підприємництва в області на 2015-2016 роки. В умовах обмеження матеріального супроводу основний акцент у проекті Програми планується зробити на залучення інвестиційних проектів і грантів. Даний проект буде представлений на розгляд обласної ради наприкінці поточного року з урахуванням аналогічних програм, які на території регіону розробляють самостійно. Мелітопольських бізнесменів також запросили долучитися до роботи.

У ході засідання присутні заслухали інформацію про перспективи розвитку малого і середнього бізнесу в області та, зокрема, в Мелітополі, проаналізували стан розвитку промисловості і підприємництва в місті та виявили його проблемні моменти, обговорили проекти регуляторних актів, спрямованих на спрощення і сприяння веденню бізнесу в місті.

Серед основних проблем представники бізнесу назвали високі адміністративні бар'єри, складність взаємодії з податковими структурами, взаємовідносини з ВАТ «Запоріжжяобленерго».

Підбиваючи підсумки, Григорій Самардак закликав членів координаційних рад опрацювати порушену в ході засідання проблематику і надати конкретні пропозиції, багато з яких обласна влада готова підтримати. Зокрема, це реорганізація природоохоронної прокуратури,  врегулювання взаємовідносин з ВАТ «Запоріжжяобленерго».

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік

Іван Федоров про організацію окупантами курортного сезону на ТОТ

Жінки Запорізької області можуть отримати грант на розвиток власної справи

Обрізка та видалення дерев у Запоріжжі: куди звертатися з питаннями

За матеріалами СБУ судитимуть ще 8 колаборантів, які співпрацюють з ворогом на тимчасово окупованій території Запорізької області

Як «купити» страховий стаж?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 399 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 809-го дня війни

Третій рік під вогнем: Іван Федоров про життя мешканці прифронтових населених пунктів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області