Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області триває профілактична робота щодо попередження африканської чуми свиней

25 червня 2014 - 10:43

В області триває профілактична робота щодо попередження  африканської чуми свиней

У зв’язку з напруженою епізоотичною ситуацією щодо африканської чуми свиней у Луганській та Донецькій областях, де в січні, лютому та травні 2014 року були зареєстровані захворювання на АЧС, в області проводиться системна робота для запобігання занесення і поширення збудника захворювання на територію регіону.

За інформацією Головного управління ветеринарної медицини в Запорізькій області, з початку року проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при облдержадміністрації, на яких визначено профілактичні заходи  на території регіону. Крім того, в районах і містах проведено  аналогічні засідання, а також  тренінги щодо взаємодії спеціалістів господарств, органів місцевого самоврядування, служб МНС, МВС, ветеринарної та медичної служб при можливому виникненні спалахів африканської чуми свиней та інших інфекційних захворювань.

Інспекторами державної ветеринарної медицини Запорізької області посилено ветеринарно-санітарний контроль і нагляд за роботою свинарських господарств у „закритому режимі”. Станом на 20.06.2014 року щеплено проти класичної чуми свиней 165547 голів, обстежено 53363 двори, де утримується  93375 голів свиней. Випадків захворювання не виявлено. Перевірено 225 свиногосподарств, за виявлені порушення притягнуто до адміністративної відповідальності 98 осіб на суму 15659 грн.

Крім того, відділ ветеринарної міліції ГУМВС України в Запорізькій області спільно з територіальними органами ветмедицини, місцевими адміністраціями, правоохоронними органами проводить постійну роботу по ліквідації місць стихійної торгівлі, перевірку закладів масового відпочинку та закладів громадського харчування.

З початку року робочими групами  проведено понад 500 рейдів, в результаті яких встановлено близько 400 порушень та ліквідовано понад 80 місць стихійної торгівлі.

Також посилено державний ветеринарно-санітарний контроль і нагляд за переміщенням диких кабанів на території області. З початку року відібрано 10 патматеріалів - всі дослідження негативні.

 

Довідково: За офіційним повідомленням міжнародного епізоотичного бюро у Російській Федерації, за 2013 рік зареєстровано  187 неблагополучних пунктів, а з початку 2014 року виявлено ще 20 випадків АЧС - у Московській, Калузькій, Смоленській, Тульській, Брянській, Ростовській, Волгоградській та Белгородській областях.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік

Іван Федоров про організацію окупантами курортного сезону на ТОТ

Жінки Запорізької області можуть отримати грант на розвиток власної справи

Обрізка та видалення дерев у Запоріжжі: куди звертатися з питаннями

За матеріалами СБУ судитимуть ще 8 колаборантів, які співпрацюють з ворогом на тимчасово окупованій території Запорізької області

Як «купити» страховий стаж?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 399 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 809-го дня війни

Третій рік під вогнем: Іван Федоров про життя мешканці прифронтових населених пунктів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області