Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

З 1 липня запоріжці зможуть брати участь у електронних торгах арештованим майном

25 червня 2014 - 11:59

В обласній державній адміністрації відбувся  брифінг начальника управління державної виконавчої служби ГУ юстиції в Запорізькій області Євгена Кохненка щодо запровадження в регіоні з 1 липня поточного року пілотного проекту системи електронних торгів арештованим майном.

Як повідомив посадовець, 16 квітня цього року Міністерством юстиції України було видано наказ «Про проведення експерименту із запровадження порядку реалізації арештованого майна шляхом проведення електронних торгів»,  який регламентує порядок їх проведення. Відповідно до наказу експеримент стартував 1 травня в чотирьох пілотних регіонах: Вінницькій, Дніпропетровській, Львівській областях та в місті Київ.

- Через успішне впровадження пілотного проекту було прийнято рішення про розширення меж експерименту до десяти пілотних регіонів. Так, уже з 1 липня система електронних торгів буде працювати також у Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Одеській, Харківській та Чернігівській областях, - повідомив Євген Кохненко. 

З липня  на спеціальному сайті http://torgi.minjust.gov.ua/ кожен житель області зможе зареєструватися, обрати товар і запропонувати свою ціну за нього, попередньо ознайомившись з товаром не тільки в інших регіонах, а й у  межах Запорізької області.

Головні завдання даного проекту - подолання корупції, зокрема, за рахунок збільшення кількості учасників торгів, мінімізації людського фактору в процесах, практично вільного доступу до системи всіх бажаючих, забезпечення прозорості та доступності системи, збільшення обсягів реалізації арештованого майна, збільшення надходжень до бюджету за рахунок продажів та зменшення витрат на реалізацію арештованого майна у три рази.

Виконавець та модератор упровадження системи електронних торгів - ДП «Інформаційний центр» Міністерства юстиції.

- Основна мета експерименту - це викорінення корупційних інструментів у процесах продажу арештованого майна. Це саме той принцип, за яким он-лайн аукціони успішно функціонують у багатьох країнах світу. З упровадженням електронних торгів буде ліквідовано корупційні схеми, а гроші повз державну скарбницю вже не тектимуть, - зазначив Євген Кохненко.

Наразі до бази системи внесено 578 лотів на суму понад 63 млн. грн. Найдорожчим лотом  залишається п’ятикімнатна квартира у м.Київ вартістю 7 млн. 768 тис. грн.

Кожен учасник електронних торгів зможе на власні очі побачити бажаний лот. Для цього треба звернутись за телефоном call-центру ДП «Інформ’юсту»: 0 (800) 505 003.

- База системи захищена за останніми технічними нормативами. Учасники аукціонів зможуть створити власний кабінет і слідкувати за ходом торгів, а також за наповненням бази новими лотами в он-лайн режимі.  Інформація про лоти постійно оновлюватиметься і доповнюватиметься відповідно до опрацьованих документів і нових даних, - зазначив посадовець.

Вже з 1 липня 2014 року на сайті http://torgi.minjust.gov.ua/ у громадян з’явиться можливість ознайомитись з  нерухомим майном, яке безпосередньо  розташоване на території Запорізької області.

Доступ до системи державних виконавців обмежуватиметься виключно можливістю вносити інформацію про нові лоти в систему. Державний виконавець вже не зможе впливати на процес продажу майна та виконувати будь-які маніпуляції на користь зацікавлених осіб.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

єВідновлення в Запорізькій області: майже 700 людей вже отримали компенсації за пошкоджене житло

Впродовж доби окупанти 462 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік

Іван Федоров про організацію окупантами курортного сезону на ТОТ

Жінки Запорізької області можуть отримати грант на розвиток власної справи

Обрізка та видалення дерев у Запоріжжі: куди звертатися з питаннями