Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ініціативи громадських організацій мають пройти експертизу Громадської ради та знайти підтримку запоріжців

25 червня 2014 - 14:47

Ініціативи громадських організацій мають пройти експертизу Громадської ради та знайти підтримку запоріжців

Керівництво обласної державної адміністрації активно співпрацює з усіма громадськими організаціями, які мають конструктивні пропозиції щодо підвищення якості обслуговування населення. Такі пропозиції ретельно вивчаються профільними спеціалістами, і якщо вони є дійсно корисними, розглядається можливість їх упровадження.

З однією з таких ініціатив до облдержадміністрації звернулись представники громадської організації «Новоправіє» з проектом «Зворотній зв’язок», який спрямований на те, щоб виявити ключові проблеми сіл, селищ, міст та області за допомогою прямої взаємодії з громадянами, чиї права були порушені.  Проект передбачає проведення аналізу причин, які призвели до виникнення проблеми, а також розробку комплексу заходів для їх розв’язання за допомогою інструментів громадського впливу.

Для втілення проекту в життя, за словами розробників, необхідно виконати сім завдань. Зокрема, створити в Інтернеті відкриту інформаційну систему, забезпечити можливість отримання інформації про ключові проблеми, які турбують жителів різних населених пунктів, забезпечити своєчасну передачу цієї інформації керівництву територій, підвищити кваліфікацію персоналу органів державної влади та місцевого самоврядування, забезпечити рівність і відкритість доступу до інформаційної системи всім користувачам, а також поінформувати жителів області про нові можливості дистанційної взаємодії з органами державної влади.

Серед очікуваних результатів - зменшення витрат часу і коштів територіальних громад на пошук і отримання необхідної інформації, розпорядником якої є органи державної влади та місцевого самоврядування, а також відкритість у взаєминах «влада-суспільство».

Цільова група проекту - представники територіальних громад та організації, які звертаються до органів місцевої виконавчої влади.

Коментуючи таку ініціативу громадськості, начальник відділу роботи зі зверненнями громадян апарату ОДА Денис Кас’яненко повідомив, що голова облдержадміністрації Валерій Баранов з увагою ставиться до таких ініціатив. Якщо  доцільність та практичність таких проектів доведена, якщо ідея заходить підтримку серед запоріжців, вони беруться до роботи.

Разом з тим, як пояснив начальник управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації Олександр Зубченко,  ініціативи громадськості мають пройти експертизу в профільному комітеті Громадської ради, яка працює при обласній державній адміністрації. Після цього проект має бути презентований запоріжцям та пройти громадські слухання.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

єВідновлення в Запорізькій області: майже 700 людей вже отримали компенсації за пошкоджене житло

Впродовж доби окупанти 462 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік

Іван Федоров про організацію окупантами курортного сезону на ТОТ

Жінки Запорізької області можуть отримати грант на розвиток власної справи

Обрізка та видалення дерев у Запоріжжі: куди звертатися з питаннями