Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Завдяки виділеним з обласного бюджету коштам хворі на онкопатологію діти отримують сучасне лікування

27 червня 2014 - 11:08

Завдяки виділеним з обласного бюджету коштам хворі на онкопатологію діти отримують сучасне лікування

Під час тридцять шостої сесії обласної ради шостого скликання директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Наталія Мотовиця поінформувала депутатів про виконання обласної програми «Дитяча онкогематологія та гемофілія» на 2013-2018 роки.

- Щороку в Україні реєструється близько  тисячі випадків злоякісних новоутворень у дітей віком до 18 років. Показник захворюваності з 11,73 на 100 тис. дитячого населення у 2007 році зріс до 12,7 у 2011 році. Статистичні дані свідчать про гостроту й актуальність цієї  проблеми. Тому в Україні збільшилося державне фінансування програм закупівель препаратів для проведення комплексного лікування дітей, які страждають на онкологічні та онкогематологічні захворювання, - повідомила Наталія Мотовиця.

За словами посадовця, з метою підвищення ефективності роботи із своєчасного виявлення серед дітей онкогематологічної патології наприкінці 2012 року депутатами обласної ради було затверджено обласну програму «Дитяча  онкогематологія та гемофілія на 2013 – 2018 роки».

 У 2013 році  вперше встановлено діагноз злоякісного новоутворення  21 дитині,  вперше встановлено діагноз злоякісного новоутворення кровотворної системи 15 дітям.

Минулого року обласна клінічна дитяча лікарня для лікування дітей, хворих на онкологічну та онкогематологічну патологію, а також гемофілію типу А і типу В отримала 499,7 тис. грн. За кошти програми забезпечено терапію супроводу при лікуванні онкогематологічних захворювань, а також цитостатичні засоби, яких не було передбачено в централізованому бюджеті. За кошти, передбачені на реалізацію програми, здійснено закупівлю фактора згортання крові IX для лікування дітей, хворих на гемофілію В, а також фактора згортання крові VII для лікування дітей, хворих на інгібіторну форму гемофілії А.

- Протягом 2013 року здійснювався моніторинг кардіотоксичності у дітей, які пройшли лікування  онкогематологічної патологіії у 2008-2010 роках. Паліативна допомога дітям, хворим у термінальній стадії онкологічних захворювань, надавалась у профільних відділеннях обласної клінічної дитячої лікарні, - зазначила Наталія Мотовиця.

Станом на 1 січня цього року в області на обліку перебуває 112 дітей, хворих на онкологічну патологію, хворих на онкогематологічну патологію - 87, хворих на гемофілію - 36. Інформація про дітей з уперше встановленим діагнозом злоякісного новоутворення надається в національний канцер-реєстр.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи