Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Народний депутат підтримав антикризові пропозиції облдержадміністрації щодо активізації розвитку туризму

11 липня 2014 - 14:51

Народний депутат підтримав антикризові пропозиції облдержадміністрації  щодо активізації розвитку туризму

У Департаменті культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації відбулося засідання робочої групи з актуальних питань розвитку туристичної та курортно-рекреаційної сфери регіону за участю народного депутата України, секретаря комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Верховної Ради Ігоря Янківа, членів ГО «Запорізька обласна туристична асоціація», суб’єктів туристичної діяльності.

Його учасники порушили питання щодо необхідності повернення ліцензії на здійснення турагентської діяльності, обов’язковість отримання якої відмінено у 2010 році. На думку туристичної громадськості регіону, відсутність  ліцензії вкрай негативно впливає на діяльність у сфері туризму. Департамент неодноразово звертався до центральних органів виконавчої влади з цього питання, але на даний час ситуація не змінилася.

Також розглянуто питання розвитку сільського зеленого туризму, який є одним із найбільш перспективних видів туризму на території Запорізької області. У регіоні налічується 30 зелених садиб, які надають послуги з розміщення, харчування, участі у традиційних сільських заняттях тощо. На сьогодні існує тільки законопроект щодо сільського зеленого туризму. Через правову невизначеність страждають господарі сільських зелених садиб, які стикаються з низкою проблем у процесі відкриття та функціонування  садиби та не можуть спокійно і повноцінно працювати.

У зв’язку з цим Департамент підготував звернення до народного депутата  з пропозиціями щодо внесення змін до проекту Закону України «Про сільський та сільський зелений туризм», які напрацьовані облдержадміністрацією спільно з суб’єктами туристичної діяльності та туристичної громадськості.

- За результатами засідання прийнято рішення ініціювати зустріч з представниками Державного агентства України з туризму та курортів. Народний депутат Ігор Янків пообіцяв посприяти в її організації. Ми хочемо надати антикризові пропозиції для подальшої активізації туристичної галузі Запорізької області, а також розраховуємо, що на державному рівні буде вирішено питання законодавчого забезпечення галузі, - повідомив директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислав Мороко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя