Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Процес приватизації гуртожитків у регіоні потребує пожвавлення

11 липня 2014 - 15:22

Процес приватизації  гуртожитків у регіоні потребує активізації

В облдержадміністрації відбулося засідання обласної комісії з питань розв’язання проблемних питань мешканців гуртожитків, яке провів директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Максим Шахов.

Заступник директора Департаменту Костянтин Кувайцев поінформував, що  остання редакція Закону України «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків» передбачає обов’язкову передачу у власність територіальних громад гуртожитків, що увійшли до статутних капіталів колишніх державних або комунальних підприємств, установ та організацій. На сьогодні в області нараховується 45 таких гуртожитків, у яких проживає близкьо 8 тисяч мешканців.

Учасники засідання також розглянули питання реалізації мешканцями гуртожитків, що вже передані у власність територіальних громад, права на приватизацію займаних приміщень. Таких гуртожитків у регіоні 131, мешканцям 123 з них уже надано право на приватизацію. Однак процес розпочався лише в 59 гуртожитках. Найгірші стан справ у Запоріжжі та Енергодарі.

 - У Запоріжжі мешканці лише одного з 56 гуртожитків розпочали приватизацію своїх кімнат, а приватизували помешкання лише 58 громадян. В Енергодарі ж приватизовано лише 10% приміщень. Позитивну динаміку ми бачимо лише в Бердянську, Мелітополі, Токмаку та у Василівському районі. Треба негайно активізувати роботу в цьому напрямку, - зазначив Костянтин Кувайцев.  

За підсумками наради органам місцевого самоврядування рекомендовано прискорити роботу з прийняття у власність територіальних громад гуртожитків, забезпечити видачу їх мешканцям ордерів установленого зразка; сприяти в оформленні виявлених під час інвентаризації самовільно виконаних перепланувань; провести переговори з керівниками акціонерних товариств, до статутних капіталів яких включені гуртожитки, щодо можливості безоплатної передачі таких гуртожитків у власність територіальних громад.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області