Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Екологічна політика керівництва ВАТ «Запоріжсталь» має стати прикладом для промислових підприємств країни - Андрій Мохник

11 липня 2014 - 16:20

Перебуваючи з робочою поїздкою в Запорізькій області, Міністр екології та природних ресурсів України Андрій Мохник відвідав металургійний комбінат «Запоріжсталь», де ознайомився з ходом будівництва лінії соляно – кислотного травлення в ЦХП – 1. Високопосадовця супроводжували голова обласної державної адміністрації Валерій Баранов та його перший заступник Григорій Самардак.

Флагман металургії у той же час є одним із найбільших забруднювачів водних об’єктів в області. Доля комбінату в загальному обсязі скидання забруднених зворотних вод загалом по області складає понад 80 %.

Тому, як повідомив генеральний директор ВАТ «Запоріжсталь» Ростислав Шурма, підприємство тримає курс на підвищення ефективності виробництва, модернізацію та реконструкцію основних виробничих фондів, упровадження передових технологій, спрямованих на скорочення техногенного впливу на навколишнє середовище.

У рамках цієї роботи торік було розпочато проект з переведення травильних ліній ЦХП-1 на соляно-кислотне травлення з будівництвом установки регенерації відпрацьованих травильних розчинів  та промивних вод.

- Це - один з найбільших інвестиційних проектів комбінату. Будівництво нового цеху дозволить припинити потрапляння в стічні води концентрованих відпрацьованих травильних розчинів за рахунок організації повного циклу виробництва. Цей крок  наблизить наше підприємство до європейських стандартів виробництва, - підскреслив Ростислав Шурма.

Керівник ВАТ «Запоріжсталь» провів посадовців уздовж агрегату неперервного травлення, ознайомив з ходом пуско-налагоджувальних робіт, а також продемонстрував технологічне обладнання, яке вже змонтовано.

- Модернізація виробництва наших підприємств – одне із завдань, поставлене перед державою в рамках співробітництва з Європейським Союзом. Важливо, що в Європі екологічна складова має велике значення для будь-якого виробництва. Екологічна політика керівництва «Запоріжсталі» має стати прикладом для промислових підприємств, які працюють на території нашої країни, - наголосив Міністр екології та природних ресурсів України Андрій Мохник.

За активну позицію та відповідальне ставлення до екологічних питань керівник запорізького підприємства отримав подяку і від голови обласної державної адміністрації Валерія Баранова.

- Реалізація таких проектів дозволить вже за кілька років кардинально змінити екологічну ситуацію в обласному центрі. Однак є ще ряд екологічних, фінансових та законодавчих аспектів, які нам разом необхідно обговорити з Міністром, їх втілення дозволить вирішити ряд інших екологічних проблем регіону, - зазначив Валерій Баранов та додав, що ці питання будуть винесені на нараду, яка відбудеться в облдержадміністрації.

 

Довідково: з січня по червень 2014 року МК «Запоріжсталь» збільшив виробництво чавуну на 4,8 %, сталі – на 4,0 %, прокату – на 6,4 % в порівнянні з аналогічним періодом 2013 року.

У 2012 році була введена в експлуатацію установка із вдування пиловугільного палива в доменному цеху та реконструйована агломашина № 1. Загальні інвестиції в ці проекти склали 1,2 млрд. грн.

Торік  реконструйовано газоочистку агломераційної машини № 2. Наразі триває модернізація доменної печі № 4.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області