Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Практична та консультативна допомога центрів соціальних служб доступна для громадян

18 липня 2014 - 11:16

Практична та консультативна допомога центрів соціальних служб доступна для громадян

Один з напрямків діяльності центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді – робота з особами та сім’ями, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Ключовими принципами надання соціальних послуг є доступність, адресність, фаховість спеціалістів, які можуть надати ефективну допомогу як практичну, так і консультативну для розв’язання проблем, які людина не може подолати самостійно.

За даними обласного центру соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді, протягом І півріччя поточного року фахівці з соціальної роботи виявили 7478 сімей/осіб, які опинилися в складних життєвих обставинах. Під соціальним супроводом центрів СССДМ регіону за звітний період перебували 5334 сім’ї/особи.

Також під час здійснення соціальної роботи з населенням спеціалісти центрів проводять роботу з підвищення статусу інституту сім’ї та пропаганди здорового способу життя. Так, працівниками міських та районних центрів СССДМ регіону протягом січня-червня 2014р. було проведено 9552 групові заходи (акції, лекції, бесіди, тренінги, відеолекторії, «круглі столи») щодо підвищення статусу сім’ї, пропаганди здорового способу життя, протидії наркоманії, якими охоплено 77407осіб.

Крім того, за звітний період на обліку центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді перебувала 141 сім’я/особа, які постраждали від насильства або у яких існувала реальна загроза насилля. Всі сім’ї були проінспектовані, під соціальний супровід взято 57 таких кризових родин.

У рамках цієї роботи постраждалим було надано 2428 послуг.

Звернутися до центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді може будь- хто. Налагоджена робота виїзного мобільного консультаційного пункту. Також інформація про діяльність центрів розповсюджується серед організацій - партнерів та в учбових закладах області.

 

Довідково: станом на 31 червня 2014 року в районних та міських центрах соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді працює 112 фахівців із соціальної роботи.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників