Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Комітет громадського контролю за діями влади: підсумки 100 днів

28 липня 2014 - 14:02

Антисепаратистська діяльність, протидія корупції в органах влади, перевірка кадрових призначень, ініціювання та просування різноманітних проектів – цими напрямками опікувався Комітет  громадського контролю за діями влади і прозвітував про результати цієї роботи за 100 днів. У заході взяли участь голова облдержадміністрації Валерій Баранов, його заступник Петро Гончарук, керівники структурних підрозділів ОДА, підприємці, громадськість.

Голова Комітету Ігор Артюшенко підкреслив, що в своїй діяльності  організація зосередилася на двох головних завданнях: боротьбі з сепаратистськими настроями та антикорупційній війні.

- Ми зробили все, щоб сценарій зі створення ЗНР в області не знайшов свого втілення. Домоглися того, щоб учинки минулої влади не мали продовження, тримаємо на контролі розслідування справ правоохоронними органами. Нами створена єдина на всю Україну кадрова комісія, через яку проходять усі новопризначені посадові особи, - зазначив громадський діяч.

Протягом звітного періоду, як повідомив голова Комітету, чимало зусиль було зосереджено на проведенні чесних та прозорих президентських виборів 25 травня поточного року: впроваджено проект довгострокового спостереження; активно велася просвітницька кампанія, під час якої виборці могли ознайомитися зі своїми виборчими правами; постійно працювала телефонна «гаряча» лінія. Окрім цього, організовано спеціальні тренінги для членів окружних та дільничних виборчих комісій, а також для 200 працівників МВС України в Запорізькій області. Результатом такої роботи, за словами Ігоря Артюшенка, стала відсутність порушень під час виборів.

Члени Комітету безперервно працювали над вирішенням наболілих питань у сфері підприємництва та охорони здоров’я. Як зазначила заступник голови Комітету Ірина Лєх, від автоперевізників регіону прийнято та відправлено в різноманітні інстанції 10 заяв, що вказують на факти корупції в цій сфері, стосовно яких порушено  кримінальні справи. Разом з представниками Автомайдану проведено рейд, створено громадські ради при прокуратурі області, УВС та УБОЗ.

- Великим нашим досягненням є проведення відкритих конкурсів з визначення автомобільних перевізників на внутрішньообласні маршрути, однак водночас недоліком є відсутність кадрових ротацій. Ми доведемо до кінця всі порушені кримінальні справи в сфері пасажироперевезень, будемо домагатися звільнення нечистих на руку людей, а вже новим керівникам презентуємо розроблений нами проект реформування цієї сфери, - повідомила Ірина Лєх.

Серед напрацювань Комітету - створення громадської комісії при Департаменті охорони здоров’я ОДА з метою забезпечення прозорої діяльності медзакладів області та благодійних фондів, упровадження проекту клієнтоорієнтованої лікарні, згідно з яким серед пацієнтів відділень проводиться анкетування щодо виявлення можливих фактів корупції, порушень у сфері надання медпослуг тощо.

Проведено переговори з представниками посольств США та Канади, представниками ЄС в Україні щодо впровадження проектів міжнародної технічної допомоги на території області, що передбачають сприяння розвитку малого та середнього бізнесу, навчання представників влади, громадськості та бізнесу основам проектного менеджменту.

На сьогодні, як зазначають у Комітеті громадського контролю за діями влади, триває робота з перевірки діяльності комунальної сфери області.

Серед планів на майбутнє - доведення до завершення всіх порушених кримінальних справ, створення мережі громадських контролюючих організацій по всій області, що будуть закріплені за кожною райдержадміністрацією, організація навчання громадських контролерів, проведення туристичного форуму по закінченню курортного сезону, реанімація дозвільної системи в сфері господарської діяльності, створення бази даних корумпованих суддів  (у тому числі шляхом запиту та аналізу їх декларацій), проведення благодійних акцій, спрямованих на збір коштів для учасників бойових дій у зоні АТО тощо.

Очільник регіону Валерій Баранов, коментуючи публічний звіт, надав позитивну оцінку діяльності Комітету.

- Ми весь цей час працювали разом, тому й надалі  обіцяю вам допомагати, будемо союзниками. Потрібно продовжувати роботу з відбору кадрів, на сьогодні також ми повинні зосередитись на підготовці до майбутніх парламентських виборів, - дав настанову членам Комітету Валерій Баранов.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області