Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Петро Гончарук: «Область має бути готова до складної зими»

1 серпня 2014 - 10:13

Петро Гончарук: «Область має бути готова до складної зими»

Під час прес-конференції керівництва обласної державної адміністрації заступник голови ОДА Петро Гончарук приділив окрему увагу розвитку енергетики в регіоні та підготовці до майбутнього опалювального сезону.

За словами посадовця, енергопідприємствами області протягом звітного періоду вироблено 22,4 млрд. кВт. год. електроенергії, що майже на 12 % менше показників минулого року. Загальна заборгованість за спожиту електроенергію по області на початок липня склала 666,5 млн. грн.

З метою економії енергоресурсів у регіоні активно впроваджуються проекти використання альтернативних видів палива – наразі їх 72 на суму близько 157,5 млн. грн. На 29 об'єктах роботи вже завершено. Крім того, впроваджується Регіональна програма підвищення енергоефективності. На сьогодні триває робота по залученню інвесторів у райони, котельні яких планують переобладнати під пелетні котли. Так, у Бердянському, Василівському, Веселівському, Куйбишевському, Мелітопольському, Михайлівському, Чернігівському та Якимівському районах робота з інвесторами вже почалася.

Порушивши питання  житлово-комунального господарства, Петро Гончарук у черговий раз наголосив, що першочерговим завданням обласної влади є зменшення споживання природного газу на 30%. Наразі до опалювального сезону готові 74%  котелень та будинків. Заступник голови ОДА нагадав, якими методами цьогорік планують заощаджувати блакитне паливо. 

- По-перше, це увага жителів області до своїх домівок. Ще раз наголошую на необхідності утеплювати свої будинки, проводити повну термомодернізацію: перевіряти двері, вікна, покрівлі, підвали, адже саме через такі отвори будівля в цілому може втрачати до 87% тепла. По-друге, котельні працюватимуть на мінімальному тиску газу. Крім того, буде внесено корективи в розклад шкільних канікул – діти навчатимуться шість днів на тиждень, щоб протягом усього січня, який зазвичай є найхолоднішим місяцем, діти могли відпочивати, - зазначив Петро Гончарук.

Також посадовець наголосив, що вкрай важливою є перевірка якості вугілля під час здійснення закупівель. Бюджетні установи, що укладатимуть договори, мають прискіпливо перевіряти якість сировини та прописувати в документі не одноразове, а помісячне її постачання.

- Користуючись нагодою, також хочу звернутися до жителів сільської місцевості. Потрібно відновлювати так звані грубки, по можливості запасатися дровами, ретельно перевірити димоходи. Зима буде складною, тому треба бути напоготові, - наголосив заступник голови ОДА.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області