Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Понад 83% запорізьких дітей-сиріт виховуються у родинному колі

7 серпня 2014 - 09:47

Понад 83% запорізьких дітей-сиріт виховуються у родинному колі

За інформацією Служби у справах дітей обласної державної адміністрації, за шість місяців поточного року в області створено 11 прийомних родин та два дитячі будинки сімейного типу, куди влаштовано 40 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Наразі на території регіону функціонує 191 прийомна родина з 984 дітлахами та 17 будинків сімейного типу з 115 вихованцями.

Протягом звітного періоду було усиновлено 50 дітей, у тому числі 26 – громадянами України. Всього ж на обліку територіальних служб перебуває 4012 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з яких 2812 виховуються у родинах опікунів та піклувальників, 499 – в прийомних родинах та дитячих будинках сімейного типу. Таким чином, родинним вихованням охоплені понад 83% із загальної кількості дітей-сиріт, тоді як 01.07.2013 цей показник складав 78%.

У рамках роботи з профілактики дитячої беспризорності та бездоглядності працівники служби та кримінальної міліції у справах дітей проводять спільні профілактичні рейди. У результаті таких виїздів тільки в першому півріччі поточного року було виявлено 647 безпритульних дітлахів, з яких 227 направлені в центри соціально-психологічної допомоги, заклади охорони здоров’я та заклади освіти, а з 420 дітьми та їх батьками проведені профілактичні бесіди.

Також у рамках профілактичних заходів були обстежені 2392 родини, попереджено про відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків 1405 батьків. У той же час за вищеназваною статтею ініційовано перед правоохоронними органами залучити до відповідальності 413 осіб.

Дітям, які опинились у складних життєвих обставинах в області надають допомогу п’ять центрів соціально-психологічної реабілітації. Протягом першого півріччя поточного року у цих закладах перебувало 423 дитини віком від 3-х до 18 років.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни