Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада налагоджує співпрацю з волонтерами, які допомагають вимушеним переселенцям з Донбасу

7 серпня 2014 - 12:33

Обласна влада налагоджує співпрацю з волонтерами, які допомагають вимушеним переселенцям з Донбасу

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук зустрівся з керівником штабу волонтерської допомоги вимушеним переселенцям з зони проведення АТО у м.Запоріжжя Анастасією Голіковою та обговорив питання щодо надання допомоги жителям Донбасу, їх розселення та забезпечення необхідними речами.

-  Для нас украй важливе налагодження співпраці з волонтерськими рухами, які допомагають вимушеним переселенцям з Донбасу. Влада прикладає максимальних зусиль для вирішення проблем цих громадян, але без допомоги активних та небайдужих запоріжців нам було б набагато складніше. Я багато чув про штаб волонтерської допомоги, знаю, як ви підтримуєте вимушених переселенців, які ви активні та самовіддані. Переконаний, що ми маємо тісно співпрацювати, адже всі разом робимо одну справу, - допомагаємо тим, хто опинився в біді, - зазначив Петро Гончарук.

Анастасія Голікова розповіла посадовцю про напрямки діяльності штабу волонтерської допомоги, про збір ліків, продуктів харчування та інших необхідних речей для військових в зоні проведення АТО, про сприяння у працевлаштуванні вимушених переселенців, про надання їм допомоги у вигляді продуктів харчування та побутової хімії, одягу та іграшок для дітей тощо, про інші напрямки діяльності. Також керівник штабу внесла пропозиції щодо співпраці влади та волонтерів, одна з них – налагодження співпраці з іншими країнами, у тому числі - з містами-побратимами м.Запоріжжя, які готові надати гуманітарну допомогу вимушеним переселенцям з Донбасу. Наразі переговори з цього приводу ведуться з міською владою м. Магдебург (Німеччина).

Під час зустрічі також обговорювалося питання щодо подальшого розселення вимушених переселенців з Донбасу, у тому числі у зв’язку з наближенням опалювального сезону, адже багато хто з них наразі проживають на базах відпочинку, в санаторіях та дитячих таборах, які не мають опалення.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни