Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Петро Гончарук: «У розподіл виділених нам лімітів газу потрібно вносити зміни»

13 серпня 2014 - 09:07

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук провів засідання антикризового енергетичного штабу Запорізької області, в якому взяли участь керівники профільних структурних підрозділів ОДА, ВАТ «Запоріжжяобленерго», ПАТ «Запоріжгаз» та ВАТ «Мелітопольгаз», представники відділу боротьби зі злочинами в базових галузях та сферах економіки управління державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУМВС України в Запорізькій області, Запорізького лінійно- виробничого управління магістральних газопроводів.

Учасники засідання розглянули єдине питання порядку денного -  розподіл лімітів місячних обсягів природного газу для потреб теплопостачальних та промислових підприємств, а також бюджетних установ у розрізі адміністративно-територіальних одиниць області.

Петро Гончарук нагадав присутнім про основні положення постанови Кабінету Міністрів України №296, згідно з якою затверджено ліміти обсягів газу для всіх бюджетних організацій, підприємств ТКЕ та промислових підприємств регіону.

- Відповідно до цього документу, наші ліміти скорочено на 30%. За кожною територією та підприємством складено чіткий список осіб, які несуть персональну відповідальність за виконання всіх вимог, прописаних у постанові, зокрема скорочення 30% споживання природного газу. Якщо буде зафіксовано відхилення від цього показника, то відповідальні особи можуть зазнати серйозних покарань, - зазначив посадовець.

Учасники наради порівняли фактичне споживання природного газу теплопостачальними підприємствами в опалювальний період 2013-2014 років з цьогорічними прогнозованими показниками з урахуванням економії ресурсу, обговорили місячні обсяги блакитного палива для промислових підприємств, бюджетних установ та організацій, а також структур, що фінансуються з місцевого та державного бюджетів.

По завершенню засідання, члени антикризового штабу затвердили прогнозовані ліміти природного газу.

- На сьогодні ми не згодні з формою перерозподілу виділених нам обсягів газу. Оскільки вони потребують суттєвих змін, наразі затверджуємо ліміти лише попередньо та надаємо цифри територіям, органам місцевого самоврядування, райдержадміністраціям та підприємствам. Протягом тижня вони мають ознайомитися з показниками та, можливо, внести свої зауваження. Якщо хтось із районів не надасть відповіді, будемо вважати, що там згодні працювати за чинними лімітами.  Маючи на руках пропозиції від територій, до 25 серпня ми підготуємо листа вже до НАК «Нафтогаз України» щодо внесення змін у розподіл наявних обсягів газу, - повідомив Петро Гончарук. 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів