Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Все більше вимушених переселенців знаходять роботу в Запорізькій області

13 серпня 2014 - 12:53

Все більше вимушених переселенців знаходять роботу в Запорізькій області

Станом на 12 серпня до центрів зайнятості області звернулися 699 вимушених переселенця із зони проведення антитерористичної операції та тимчасово окупованої території АР Крим. З них 598  отримали статус безробітного, ще 71 громадян за сприяння служби зайнятості знайшов роботу.

Про це повідомили в обласному центрі зайнятості.

У розрізі за територіями, до центрів зайнятості області звернулися 28 жителів АР Крим та м. Севастополь, 482 жителя Донецької області та 189 громадян з Луганщини. З них 28 кримчан, 245 донеччан та 72 луганчанина отримали статус безробітного, вісім кримчан, 46 донеччан та 17 луганчан працевлаштовано за сприяння служби зайнятості.

Для надання оперативної допомоги громадянам, які опинились у складній життєвій ситуації, спеціалісти центрів зайнятості виїжджають до місць тимчасового поселення переселенців та надають необхідну їм інформацію.

Усі центри зайнятості області проводять скоординовану інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення, налагодили режим оперативного реагування та безперешкодного доступу  громадян до соціальних послуг та матеріального забезпечення.

Наприклад, 11 серпня спеціалістами Бердянського міського центру зайнятості спільно із представниками Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, УПСЗН, Пенсійного фонду було організовано та проведено інформаційно-роз’яснювальну виїзну акцію для громадян, які тимчасово покинули місця свого постійного проживання. Більше 170 осіб із Луганської та Донецької областей відвідали захід, більшість з них - це жінки з дітьми та особи похилого віку.

Центри зайнятості області готові допомогти вимушеним переселенцям із пошуком роботи - тимчасової та постійної, надати інформацію та консультації щодо сфери зайнятості, долучити до участі в громадських оплачуваних роботах, надати можливість професійної підготовки, перепідготовки та  підвищення кваліфікації, зокрема з видачею ваучера для вікової категорії «45 +». Крім того, в центрах зайнятості можна отримати статус безробітного.

Реєстрація в центрі зайнятості здійснюється незалежно від зареєстрованого місця проживання або перебування громадян. Для реєстрації необхідно мати при собі паспорт громадянина України (або інший документ, що засвідчує особу), облікову картку платника податків, трудову книжку, документи про освіту та військовий квиток (у разі необхідності).

Наявність документів та реєстрація в центрах зайнятості необов'язкові для отримання інформації про вакансії, навчальні заклади, підприємства, установи, організації, з якими співпрацює служба зайнятості, консультацій з питань законодавства та інших питань, рекомендацій щодо вибору чи зміни професії або навчальних закладів, консультацій щодо працевлаштування, у тому числі на тимчасові роботи.

З питань працевлаштування вимушені переселенці можуть звертатися за тел. (0612)34-00-07, за юридичною допомогою – за тел. (061)239-01-55.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів