Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Товаровиробники області працюють над розширенням ринків збуту

14 серпня 2014 - 10:21

Товаровиробники області працюють над розширенням ринків збуту

З практикою видачі митними органами України сертифікатів з перевезення «EUR-1» на товари українського походження, що експортуються до Чорногорії та країн Європейської асоціації вільної торгівлі, ознайомилися учасники засідання обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництва, яке провів перший заступник голови обласної державної адміністрації Григорій Самардак.

Як повідомила начальник відділу заходів регулювання ЗЕД Запорізької митниці Міндоходів Олена Городюк, такий сертифікат підтверджує виконання правил походження товарів і відповідно право на отримання переваг та пільг під час експорту українських товарів до країн ЄАВТ - Республіки Ісландія, Князівства Ліхтенштейн, Королівства Норвегії, Швейцарської Конфедерації.

Протягом останніх двох років сертифікати видавалися торгово-промисловими палатами України, наразі цю роботу виконують митні органи. Відповідно до Угоди про вільну торгівлю між Україною та державами ЄАВТ до товарів українського походження може бути застосовано пільги зі сплати мита за умови подання митним адміністраціям країн ЄАВТ декларації інвойс – документу, що в обов'язковому порядку супроводжує товари, які переміщуються через митний кордон України. В ньому міститься інформація щодо відправника та отримувача (найменування, адреси та банківські реквізити), дані про товари (найменування, вартість за одиницю, кількість, колір, загальна вартість платежу), умови поставки товару тощо.

Олена Городюк також зауважила, що сертифікат з перевезення не вимагається в тому випадку, коли загальна вартість партії товару не перевищує 6 тис. євро.

По завершенню засідання, члени координаційної ради наголосили на важливості розширення ринків збуту, зокрема співправці з європейськими країнами. В цьому контексті, були розглянуті основні положення Угоди про вільну торгівлю між Урядом України та Урядом Чорногорії, а також пільги та переваги, що отримують українські товаровиробники  в країнах, до яких експортують свою продукцію.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області