Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада разом з громадськістю працює над подоланням корупції в медицині

22 серпня 2014 - 13:28

Обласна влада разом з громадськістю працює над подоланням корупції в медицині

Голова обласної державної адміністрації Валерій Баранов провів чергове засідання Координаційної ради з проблемних питань системи охорони здоров'я області. В заході взяли участь заступник голови ОДА Петро Гончарук, директор Департаменту охорони здоров'я ОДА Наталія Мотовиця, члени Координаційної ради, керівники лікувально-профілактичних закладів області, науковці, юристи, представники громадських організацій.

У ході засідання члени ради проаналізували результати марафон-опитування, який з метою ліквідації корупції в медзакладах регіону був організований Департаментом охорони здоров'я ОДА спільно із Запорізькою обласною державною телерадіокомпанією «Запоріжжя». Представники Департаменту та журналісти без попередження виїжджали до лікувально-профілактичних закладів області та опитували пацієнтів стосовно якості надання медичної допомоги, необхідності робити благодійні кошти, способу їх надходження та перерозподілу.  

Серед закладів, в яких проводилося опитування, - Запорізька обласна клінічна лікарня, Центр первинної медико-санітарної допомоги №1, Центр первинної медико-санітарної допомоги №10 та Обласний медичний центр серцево-судинних захворювань.

За інформацією Департаменту охорони здоров’я ОДА, опитування проходило в двох формах: інтерв’ю та анкетування. Анонімна анкета містила 10 запитань, що стосувалися доступності та якості надання медичних послуг, обізнаності громадян про те, що благодійні внески мають надходити або через термінали, встановлені в лікарнях, або через банківські рахунки.

Заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук зазначив, що такі заходи проводитимуться регулярно, та закликав громадян не боятися висловлювати свої думки «на камеру» або шляхом анкетування.

- Якщо ми бачитемо чіткі недоліки та порушення в сфері медицини, то сможемо перейти до пошуку конкретних механізмів розв’язання кожного з них. Влада прислуховуватиметься до думок громадян, завжди сприятиме та допомагатиме у вирішенні проблемних питань, - запевнив посадовець.

Представник обласної виконавчої влади в черговий раз наголосив, що обіг готівки через персонал – неприпустимий. Благодійні кошти можна вносити в касу лікарень через термінал або на банківський рахунок. Всі, хто здійснює будь-яку матеріальну пожертву, повинен обов’язково отримати квитанцію про оплату.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів