Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Концепція реформування системи держуправління автошляхами загального користування місцевого значення зазнає змін

22 серпня 2014 - 14:56

Заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук провів нараду, присвячену обговоренню проекту розпорядження Кабінету Міністрів України «Деякі питання щодо реформування системи державного управління автомобільними дорогами загального користування». В обговоренні взяли участь представники структурних підрозділів ОДА, Служби автомобільних доріг у Запорізькій області, ДП «Запорізький Облавтодор» ПАТ «ДАК «Автомобільні дороги України».

За інформацією Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва ОДА, проект розпорядження розроблено у зв'язку зі зміною складу Уряду в лютому поточного року та з урахуванням принципів майбутнього реформування системи місцевого самоврядування.

Відповідно до офіційного документу планується внести зміни до діючої Концепції реформування системи державного управління автомобільними дорогами загального користування місцевого значення. Серед запропонованих змін – передача функцій з управління автомобільними дорогами загального користування місцевого значення в комунальну власність, на регіональний рівень (обласні ради).

- Наразі є дороги, що знаходяться в комунальній власності, - ті, що пролягають між населеними пунктами; є автошляхи загального користування, які, в свою чергу, діляться на державні – траси, магістралі та інші, та місцеві – ті, що простягаються між районами та селами. На сьогодні відповідно до проекту розпорядження дороги державного значення планується залишити в державній власності, фінансування при цьому здійснюватиметься через Укравтодор, решту доріг – передати обласним радам. Однак це питання залишається лише на стадії обговорення, адже наразі немає чіткого механізму фінансування таких автошляхів, - повідомив заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва ОДА Віталій Литвиненко.

Учасники засідання ознайомилися з існуючою сіткою доріг, окремо зупинившись на тих ділянках, котрі доцільно залишити в державній власності з відповідним фінансуванням.

За підсумками наради, учасники наради мають підготувати конкретні письмові пропозиції щодо перерозподілу доріг в області, які будуть розглянуті на наступній нараді, з подальшим їх наданням до Укравтодору.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів