Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі визначили найкращі сорти винограду

26 серпня 2014 - 12:56

В Інституті олійних культур НААН України відбулася виставка-форум «Виноградне гроно Запоріжжя», де було презентовано понад 70 сортів винограду столового та технічного напрямку використання з різних районів області.

У рамках експозиції також проведено засідання «круглого» столу «Сучасні проблеми виноградарства Запорізької області», в якому взяв участь  директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Андрій Ревуцький. Посадовець наголосив, що виноградарство – це одна з перспективних галузей сільського господарства, яка сьогодні, на жаль, не розвивається в промислових масштабах, а тримається  більшою мірою завдяки зусиллям ентузіастів.

Представники сільгосппідприємств області, вчені-виноградарі, селекціонери та аматори розглянули питання популяризації вирощування та споживання столового винограду населенням регіону, ознайомилися з традиційними і новими столовими та технічними сортами винограду,  новими гібридними формами столового винограду, а також з основними науковими розробками Інституту олійних культур з виноградарства.

Наприкінці заходу компетентне журі та зацікавлені гості-поціновувачі винограду продегустували продукцію, презентовану офіційними учасниками виставки. За результатами дегустації визначено кращі сорти та гібридні форми соковитої ягоди, кожен з фермерів отримав нагороду в окремій номінації.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 807-го дня війни

У Запоріжжі та Запорізькому районі посилять заходи безпеки під час поминальних днів

Ворог посилює агресію – ми посилюємо оборону Запоріжжя і допомогу ЗСУ

Зі сльозами на очах та гордістю в душі: Мелітопольщина вшанувала матерів, чиї сини стали янголами України

Формула миру – це про подолання криз у світі, інструменти їх вирішення. Це шанс на справедливість для світу, – Андрій Єрмак

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Сльози матерів та спогади військового: зворушлива зустріч напередодні Дня матері

Впродовж доби окупанти 547 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 806-го дня війни

У Києві пройшов Другий Міжнародний Саміт міст і регіонів у рамках діяльності Конгресу місцевих та регіональних влад при Президенті України