Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Визначено розробника енергетичної карти регіону

10 вересня 2014 - 10:59

У ході засідання робочої групи з реалізації енергетичного компонента в рамках Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - ІІ» в Запорізькій області  визначено розробника Проекту «Впровадження електронної системи моніторингу та аналізу розвитку енергетичної сфери області «Енергокарта». Захід провів директор Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури обласної державної адміністрації Євген Семечаєвський за участю представників Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - ІІ», Запорізького інституту економіки та інформаційних технологій та Громадської ради.

- Електронна карта розкриє привабливість для інвесторів енергетичного потенціалу відновлюваних джерел енергії в регіоні. Технічне завдання вже затверджено, тепер маємо визначитись із розробником карти, - окреслив напрямок роботи Євген Семечаєвський.

Старший викладач Запорізького інституту економіки та інформаційних технологій Михайло Безкровний поінформував про можливість та деталі реалізації новітніх технологій у рамках відповідного проекту. Зокрема, науковець детально зупинився на етапах виконання проекту та технічних особливостях роботи, яку можна  виконати при наявності відповідного апаратного обладнання та необхідного програмного забезпечення. За його словами, на карту-основу можна розмістити будь-яку кількість «шарів» і включати їх за потребою.

В обговоренні питання взяв участь доцент кафедри теплоенергетики Запорізької державної інженерної академії Олексій Назаренко, який виступив з пропозицією нанести на карту можливий потенціал альтернативних джерел енергії на всіх територіях регіону.

Представник Громадської Ради Ігор Левчишин порушив питання щодо необхідність захисту геоінформаційних «шарів», які будуть нанесені на карту, а також публічність проекту та ступінь доступу громади до інформації.

За підсумками обговорення та голосування члени робочої групи визначили розробником енергетичної карти Запорізький інститут економіки та інформаційних технологій.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також