Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Куйбишевці готові поділитися з військовими теплими приміщеннями

23 вересня 2014 - 16:25

Наближення холодів змушує керівництво області шукати шляхи забезпечення військових, які дислокуються на нашій території, приміщеннями, придатними для проживання в зимовий період. У зв’язку з цим Рада оборони доручила заступнику голови облдержадміністрації Петру Гончаруку вивчити питання переміщення в стаціонарні будівлі військового шпиталю, розгорнутого в Куйбишевському районі. 

У ході робочої поїздки на місце його дислокації посадовець ознайомився з умовами для лікування поранених бійців та перебування персоналу. Як повідомила начальник військового мобільного госпіталю Олена Лавринець, він розрахований на 100 ліжко-місць, повністю забезпечений медичним обладнанням, пересувними лабораторіями та господарським начинням, і діє в автономному режимі. Однак доводиться користуватися привізною водою, а взимку в польових умовах забезпечити тепло буде проблематично.

Петро Гончарук разом з головою Куйбишевської райдержадміністрації Павлом Будником відвідали центральну районну лікарню, яка попередньо розглядалася як варіант передислокації шпиталю. За словами головного лікаря ЦРЛ Володимира Мацюця, потужність закладу дозволяє розмістити необхідну кількість поранених. Для розміщення ж персоналу можна використати будівлю колишнього інфекційного відділення, але воно потребує серйозного ремонту. Котельня лікарні, де готуються встановити додатковий котел на пелетах, здатна всіх забезпечити теплом.

- На Раді оборони ми предметно обговоримо цей варіант, який видається не лише прийнятним, а й взаємовигідним для сторін. Госпіталь отримає нормальні умови для пацієнтів та персоналу, не остерігаючись зимових катаклізмів. А громада району може розраховувати на суттєве поліпшення якості медичного обслуговування.  Адже госпіталь має таке медичне обладнання, діагностичну й лабораторну апаратуру, якими ми наразі не в змозі забезпечити районні лікарні, плюс висококваліфікований медичний персонал. Усе це буде буде використовуватися для потреб жителів району, - прокоментував Петро Гончарук.

Посадовці також побували в гуртожитку місцевого аграрного ліцею. Він зайнятий учнями лише на половину. Незаселена частина будівлі прийшла в непридатність, але після ремонту тут потенційно можна розквартирувати до 200 військових, які несуть службу на території району. Підтримує такий варіант і голова райдержадміністрації Павло Будник, вважаючи, що після закінчення бойових дій і переходу військових до місць постійної дислокації цю частину гуртожитку можна буде використовувати як житло для місцевих мешканців.

-  Ми спрямуємо  зусилля, щоб залучити на ремонти будівель кошти державного, обласного бюджетів, міжнародних грантів. Це проекти не одноразового використання. Все, що тут буде зроблено для військових нині, залишиться місцевій громаді на майбутнє, - зазначив Петро Гончарук.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області