Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Негода найближчим часом не відступить

24 вересня 2014 - 13:52

Вся Запорізька область з минулої ночі опинилася під дією циклону, який викликав різке погіршення погодних умов. У результаті на територіях порушено нормальну життєдіяльність, завдано значних збитків. Про наслідки негоди та їх ліквідацію журналістів поінформував заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук.

За словами посадовця, від стихії потерпають усі райони. Найскладніша ситуація в Бердянську та Бердянському районі, де пориви вітру досягають 33 м/сек., а при 35 м/сек. море виходить із берегів. У Запоріжжі швидкість вітру – до 28 м/сек.

- Нема чим порадувати – за даними метеослужби, до кінця дня вітер посилиться. Це ускладнює роботу з ліквідації наслідків стихії, хоча система працює достатньо чітко. Через вітер не можна підніматися на вишки, щоб полагодити електромережі, неможливо ремонтувати дахи, де позривало покрівлю. Але оперативний штаб  працює, підраховує всі збитки, щоб одразу, як тільки шквал негоди спаде, розпочати ремонтні роботи, - повідомив Петро Гончарук.

За наявними даними, в області пошкоджено 408 високовольтних ліній електропередач, залишилися без світла 335 населених пунктів, вийшли з ладу 3157 трансформаторних підстанцій.

Виникли проблеми з транспортним сполученням. Через знеструмлення, повалення дерев не працює автотранспорт у Розівському, Бердянському, Оріхівському, Пологівському, Михайлівському  районах, у деяких місцях Запоріжжя. Внаслідок обриву електроліній не рухається електротранспорт. Посадовець повідомив, що зараз увесь персонал «ЗЕТ» зайнятий відновленням контактної мережі і до вечора планують відновити рух.

Крім того, повалено майже тисячу дерев.  Комунальні служби розчищають від них насамперед ті дороги,  які потрібні для руху карет «швидкої допомоги».

У південних районах діти не пішли до школи. Петро Гончарук зазначив, що керівництво облдержадміністрації рекомендувало на інших територіях визначитися з цього питання самостійно, виходячи з конкретної ситуації.

 

 

Управління  у справах преси та інформації

Читайте також

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги