Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Проекти відродження Молочного лиману пройдуть громадську експертизу

24 вересня 2014 - 13:58

В обласній державній адміністрації відбулося розширене засідання комітету Громадської ради з питань екології, учасники якого обговорили перспективи поліпшення гідрологічного режиму та відновлення екосистеми Молочного лиману. У роботі комітету взяли участь директор Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Сергій Карпій та перший заступник голови облради Світалана Абдурахманова.

З поточною ситуацією на об’єкті учасників засідання ознайомив Сергій Карпій. За словами посадовця, наразі існують чотири проекти будівництва з’єднувального каналу з Азовським морем:  інституту «Укррибпроект» 2001 та 2012 років, ТОВ «Аквабіом», завдяки якому сьогодні вода заходить до лиману, та ТОВ «Промвибух». Ініціативи влади та соціально відповідального бізнесу готові підтримати науковці Мелітопольського державного педагогічного університету, які добре ознайомлені з альтернативами сценарного математичного моделювання.

У ході засідання присутні висловили своє бачення щодо доцільності реалізації напрацьованих проектів.

Коментуючи ситуацію, яка наразі утворилась на території, член Громадської ради Сергій Козодавов відзначив, що керівництво Приазовського національного парку, до складу якого входить Молочний лиман, не співпрацює з громадськістю, не оформлює державні акти на заповідні землі та не приділяє належної уваги контролю за дотриманням охоронного режиму.

Обурення громадськості викликав і той факт, що кілька років тому в природоохоронній зоні, на піску та солончаках було виділено 50 гектарів землі для ведення особистого селянського господарства. Тоді адміністрація парку та прокуратура проігнорували цей факт.

Представник федерації вільної боротьби Геннадій Пертая запропонував ініціювати звільнення виконуючого обов’язки директора парку Олега Єлисєєва. Цю пропозицію громадських активістів підтримала перший заступник голови обласної ради Світлана Абдурахманова.

Чимало запитань та зауважень були озвучені і до Кирилівського селищного голови Івана Малєєва. Зокрема, член Громадської ради Владислав Сергієнко зацікавився механізмом контролю за вивозом нечистот із баз відпочинку та пансіонатів.

За результатами обговорення члени комітету ухвалили рішення організувати громадську експертизу всіх проектів відродження Молочного лиману та провести наступне засідання комітету на місці будівництва майбутнього  каналу.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів