Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Психологи області надають фахову допомогу вимушеним переселенцям

8 жовтня 2014 - 11:57

Психологи області надають фахову допомогу вимушеним переселенцям

Жоден із тимчасових переселенців, для яких на сьогодні домівкою стала Запорізька область, не залишається без необхідної психологічної допомоги. В цьому запевнив директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ігор Мещан.

- Такі події, які наразі відбуваються в країні, не можуть не вплинути на людей, особливо на тих, хто безпосередньо опинився в зоні збройного конфлікту та був вимушений в екстрених умовах покинути свій рідний дім. Таким громадянам важливо не лише допомогти з розселенням, а й підтримати психологічно, адже емоції в таких критичних ситуаціях бувають найрізноманітніші та неочікувані, - зазначив посадовець.

За словами  директора Департаменту, первинну психологічну допомогу тимчасово переміщеним особам надають штатні психологи ГУ ДСНС у Запорізькій області. Крім того, за підтримкою всі бажаючі можуть звернутися до Запорізького обласного центру соціально-психологічної допомоги, основними функціями якого є надання психологічних, соціально-побутових, соціально-педагогічних, соціально-медичних, інформаційних та юридичних послуг для осіб, що опинилися в кризовому стані, та сприяння їх швидкому поверненню до нормальної життєдіяльності.

Як зазначив Ігор Мещан, відчутну допомогу внутрішньо переселеним особам у Запорізькій області надає обласна громадська організація «Об’єднання психологів, психоаналітиків «Взаємодія», яка діє на базі центру. Активісти організації надають соціальний супровід тимчасовим переселенцям: виявляють осіб у найбільш критичному стані та складають план допомоги, який включає безкоштовні психологічну та медичну допомогу, юридичні консультації, придбання товарів першої необхідності.

Задля фахової та максимально компетентної  допомоги переселенцям Міністерством соціальної політики України спільно з проектом ПРООН «Підтримка реформи соціального сектору в Україні» розроблені методичні рекомендації щодо надання першої психологічної допомоги сім’ям з дітьми, дітям, які перебували (перебувають) у зоні бойових дій.

Такі рекомендації можуть бути корисними не лише для фахівців, залучених до надання допомоги постраждалому населенню (соціальних працівників, лікарів тощо), але й для широкої аудиторії – волонтерів, небайдужих людей, готових прийти на поміч.

Довідки можна отримати за телефонами: 270-92-91 (Запорізький обласний центр соціально-психологічної допомоги); (099) 71-57-833 (ГО «Взаємодія»); 787-94-31 (регіональний штаб з питань соціального забезпечення та тимчасового розміщення сімей та переселенців із зони проведення АТО, який функціонує при Головному управлінні ДСНС України в Запорізькій області).

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни

Іван Федоров про російську пропаганду на ТОТ

З травня розпочинається подання заявок на отримання субсидій на землю для аграріїв з постраждалих регіонів

Олександр Педан зустрівся з запорізькими школярами на «НеЛекціях 2.0»

Юні мешканці Запорізької області відправились в «Артек» на оздоровлення

Запоріжці отримали від благодійників набори засобів гігієни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про логістичний проєкт росії на ТОТ