Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Рішення про призначення на посаду в.о. головного лікаря обласної клінічної лікарні Ігоря Шишки прийнято з порушеннями

8 жовтня 2014 - 17:05

Відбулося спільне засідання кадрових комісій обласної державної адміністрації та обласної ради, в якому взяли участь перший заступник голови ОДА Григорій Самардак та голова облради Віктор Межейко.

Незважаючи на те, що кворум не зібрався, засідання все ж вирішили провести, оскільки зібралися з резонансного питання - призначення на посаду виконуючого обов’язки головного лікаря комунальної установи «Запорізька обласна клінічна лікарня» Ігоря Шишки.

Як пояснила директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Наталія Мотовиця, рішення обласної ради про таке призначення було затверджено з рядом порушень. Зокрема, кандидатура не була погоджена з Департаментом. На той момент, коли Ігор Шишка приступив до виконання своїх обов’язків (3 жовтня), офіційно ще два дні головним лікарем був Сергій Тяглий, який звільнився 6 жовтня.

- Це було поспішне упереджене рішення, до того ж воно затверджено з порушеннями. Тому ми підготували звернення до прокуратури, яка має надати оцінку цій ситуації, - повідомила Наталія Моровиця.

 Обурення представників громадськості викликає той факт, що жодної кандидатури, окрім І. Шишки,  кадровою комісією обласної ради розглянуто не було. У свою чергу голова облради Віктор Межейко пояснив це тим, що на момент засідання комісії необхідний пакет документів надійшов тільки від нього. Однак, якщо є інші бажаючі, їх кандидатури можуть  розглянути на погоджувальній раді.

Коментуючи ситуацію, Григорій Самардак відзначив, що правильно було б провести оцінку показників діяльності лікарні, вивчити статистичні дані, окреслити спектр проблемних питань та запропонувати всім кандидатам презентувати своє бачення їх вирішення.

- Ми не можемо спиратись на емоційні суб’єктивні рішення на зразок: цей кандидат хороший, а той – поганий. У роботі маємо спиратись на об’єктивні факти, результати діяльності та закон. У зв’язку з цим нагадую, що сьогодні кворуму не має, тож офіційних рішень ми приймати не можемо. Наше право - узагальнити пропозиції, створити робочу групу, яка займеться вивченням ситуації в обласній лікарні. Можемо проголосувати за це, - запропонував Григорій Самардак.

Однак присутні так і не дійшли згоди в цьому питання. Тож наразі необхідно дочекатись рішення прокуратури, яким можливо буде відмінено призначення на посаду Ігоря Шишки.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів