Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Соцпрацівники області вдосконалюють роботу з людьми похилого віку

9 жовтня 2014 - 13:30

Соцпрацівники області вдосконалюють  роботу з людьми похилого віку

У Запорізькому національному університеті відбувся регіональний науково-практичний семінар «Соціальна робота з людьми похилого віку: досвід, проблеми, перспективи», співорганізатором якого є Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації.

Відкриваючи захід, директор Департаменту Ігор Мещан наголосив, що головним завданням  семінару є узагальнення досвіду та обговорення актуальних проблем соціальної роботи з людьми похилого віку, надання методичних рекомендацій працівникам соцслужб з метою підвищення якості послуг, забезпечення сприятливих умов життєдіяльності людей похилого віку в суспільстві.

Посадовець поінформував учасників заходу, що на сьогодні розроблено стратегічний план дій з реформування системи соціальних послуг у Запорізькій області на 2015-2017 роки, який визначає пріоритетні напрямки та заходи щодо впровадження нових механізмів надання соцдопомоги, забезпечення її якості та ефективності тощо.

Як  повідомив посадовець, наразі в регіоні функціонують 11 інтернатних установ (загалом майже 2800 ліжко-місць), підвідомчих Департаменту соціального захисту населення ОДА. Серед них – два геріатричних пансіонати для людей похилого віку та інвалідів I - II групи, які потребують постійного стороннього догляду та не мають родичів. При п’яти психоневрологічних інтернатах створені аналогічні геріатричні відділення.

Крім того, в області працюють 25 територіальних центрів, у структурі яких діють 34 відділення соціальної допомоги вдома; 21 відділення соціально-побутової адаптації; три відділення соціально-медичних послуг; шість стаціонарних відділень для тимчасового або постійного проживання; 16 відділень організації надання адресної натуральної та грошової допомоги та інші структурні підрозділи.

З початку року територіальними центрами надано допомогу 29 тис. осіб, що становить 80% від кількості виявлених громадян, які потребують соціального обслуговування.

Також в області функціонують шість стаціонарних відділень для постійного або тимчасового проживання (м. Запоріжжя, Бердянський, Василівський, Приморський, Токмацький та Якимівський райони). Їх послугами  наразі користуються 372 людини.

Протягом семінару з доповідями з питань технологій соціальної роботи з людьми похилого віку, вивчення їх потреб та надання психологічної допомоги виступили провідні фахівці області. Для учасників заходу спеціалістами-практиками структур соцзахисту населення та соцобслуговування громадян похилого віку  підготовлено тематичні майстер-класи.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів