Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Вперше в Україні стартувала патріотична молодіжна акція «Запорозька слава»

9 жовтня 2014 - 14:09

На території  історико-культурного комплексу «Запорозька Січ» відбулося урочисте відкриття Всеукраїнської патріотичної молодіжної акції «Запорозька слава». Учасників заходу привітали перший заступник голови обласної державної адміністрації Григорій Самардак та начальник управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Власова.

Всеукраїнська патріотична молодіжна акція «Запорозька слава» проводиться вперше. Як пояснила Наталія Власова, Запорізька область брала участь і перемогла в конкурсі молодіжних проектів, який навесні проводило Міністерство молоді та спорту України. На реалізацію запорізького проекту - Всеукраїнської патріотичної молодіжної акції «Запорозька слава» -Міністерство передбачило 200 тис. грн.

Учасниками акції стали команди з 14 областей країни: Запорізької, Дніпропетровської, Рівненської, Хмельницької, Вінницької, Львівської, Полтавської, Сумської, Миколаївської, Херсонської, Одеської, Житомирської, Київської та м. Києва. Вік учасників – від 17 до 35 років.

З 9 по 14 жовтня на команди очікують екскурсії по історичних та культурних пам’ятках, майстер-класи з військово-прикладної підготовки та козацького бойового мистецтва, вечори героїки, парад вишиванок, козацькі вечорниці,  участь у фестивалі «Покрова на Хортиці».

- Славетна запорізька земля виплекала багато героїв, які зберегли для нас вільний козацький дух та стояли на сторожі незалежності та свободи  Вітчизни. В умовах сьогодення така акція набуває особливого значення, оскільки вона згуртовує молодь з різних регіонів країни навколо національно-патріотичної ідеї. У дні проведення акції юнаки та дівчата продемонструють свої вміння та навички, позмагаються за звання кращих та наймайстерніших. Переконаний, по завершенні акції, кожен з вас проникнеться духом вольності та єдності запорозького козацтва, - звернувся до учасників перший заступник голови ОДА Григорій Самардак.

У ході акції для команд проведуть актуальні на нині тренінги: «Збирання – розбирання АК», «Стрільба з пневматичної зброї», «Стрільба з арбалета», «Стрільба з пейнтбольної зброї», «Домедична допомога в умовах бойових дій».

Також передбачені майстер-класти з метання списа та ножа, боротьби на поясах, «Лава на лаву», фехтування на шаблях, фланкування шаблею, козацьке гарцювання на конях тощо.

За підсумками триденної роботи буде сформована команда з найсильніших учасників, які у рамках V Всеукраїнського козацького фестивалю «Покрова на Хортиці» позмагаються із запоріжцями.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів