Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Понад 400 запорізьких дітей пільгових категорій відпочили в «Молодій гвардії»

18 грудня 2014 - 15:03

Понад 400 запорізьких дітей пільгових категорій відпочили в «Молодій гвардії»

Сьогодні, в умовах постійних інформаційних перевантажень та численних стресових ситуацій, надзвичайно гостро стоїть питання відновлення та зміцнення здоров'я дітей. Одним із  напрямків реалізації державної політики у сфері оздоровлення підростаючого покоління є направлення на відпочинок дітей пільгових категорій до державного підприємства «Український дитячий центр «Молода гвардія», що в м. Одеса.

За повідомленням Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації у поточному році за відповідним направленням центр приймав запорізьких дітей на 12 тематичних змін, протягом яких хлопці та дівчата могли реалізувати себе в різних напрямах мистецтва та відкрити нові творчі здібності.

Співробітниками «Молодої гвардії» особливу увагу в цьому році приділено розвитку інтелектуального потенціалу своїх підопічних, формуванню патріотичних та громадських якостей, шанобливого ставлення до культурної спадщини свого народу та толерантного сприйняття культури інших народів, пропаганді спорту, формуванню відповідального і бережливого ставлення до природи та людини тощо.

Загалом упродовж цього року Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації на оздоровлення та відпочинок до «Молодої гвардії» направлено 428 дітей пільгових категорій. Серед них - діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування (129 осіб), діти-інваліди (34),  діти з багатодітних та малозабезпечених сімей (103), талановиті та обдаровані діти (77), діти, які перебувають на диспансерному обліку (41), діти з дитячих творчих колективів та спортивних команд (43), діти, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов’язків (1).

Однак не обійшлося й без негативних моментів. Цього року через анексію Криму, як повідомили в Департаменті соцзахисту населення ОДА, запорізькі діти-пільговики були позбавлені традиційного відпочинку на узбережжі Чорного моря, де діє міжнародний дитячий табір «Артек».  Щорічно там відпочивали та оздоровлювалися понад 500 дітей з регіону.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області