Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Понад 400 запорізьких дітей пільгових категорій відпочили в «Молодій гвардії»

18 грудня 2014 - 15:03

Понад 400 запорізьких дітей пільгових категорій відпочили в «Молодій гвардії»

Сьогодні, в умовах постійних інформаційних перевантажень та численних стресових ситуацій, надзвичайно гостро стоїть питання відновлення та зміцнення здоров'я дітей. Одним із  напрямків реалізації державної політики у сфері оздоровлення підростаючого покоління є направлення на відпочинок дітей пільгових категорій до державного підприємства «Український дитячий центр «Молода гвардія», що в м. Одеса.

За повідомленням Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації у поточному році за відповідним направленням центр приймав запорізьких дітей на 12 тематичних змін, протягом яких хлопці та дівчата могли реалізувати себе в різних напрямах мистецтва та відкрити нові творчі здібності.

Співробітниками «Молодої гвардії» особливу увагу в цьому році приділено розвитку інтелектуального потенціалу своїх підопічних, формуванню патріотичних та громадських якостей, шанобливого ставлення до культурної спадщини свого народу та толерантного сприйняття культури інших народів, пропаганді спорту, формуванню відповідального і бережливого ставлення до природи та людини тощо.

Загалом упродовж цього року Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації на оздоровлення та відпочинок до «Молодої гвардії» направлено 428 дітей пільгових категорій. Серед них - діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування (129 осіб), діти-інваліди (34),  діти з багатодітних та малозабезпечених сімей (103), талановиті та обдаровані діти (77), діти, які перебувають на диспансерному обліку (41), діти з дитячих творчих колективів та спортивних команд (43), діти, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов’язків (1).

Однак не обійшлося й без негативних моментів. Цього року через анексію Криму, як повідомили в Департаменті соцзахисту населення ОДА, запорізькі діти-пільговики були позбавлені традиційного відпочинку на узбережжі Чорного моря, де діє міжнародний дитячий табір «Артек».  Щорічно там відпочивали та оздоровлювалися понад 500 дітей з регіону.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни