Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обсяги споживання природного газу будуть приведені у відповідність до чинних лімітів

15 січня 2015 - 16:29

Під головуванням директора Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації Максива Шахова відбулося засідання Антикризового енергетичного штабу області з питань відпрацювання кризового варіанту роботи теплопостачальних підприємств в умовах економії  природного газу.

Посадовець зазначив, що більшість підприємств на сьогодні не дотримуються доведених лімітів природного газу.

-  У літні місяці нам вдалося зекономити за рахунок відключення гарячої води, восени – через сприятливі погодні умови та відповідно більш пізній початок опалювального сезону. Але ж все, що ми заощадили, ми вже перебрали за листопад-грудень. Такі невтішні показники можуть свідчити тільки про недостатнє впровадження на територіях заходів по зменшенню споживання газу на 30 %, плани виконання яких розроблялися ще в липні-серпні минулого року, - зазначив Маким Шахов.

Заступник директора Департаменту Костянтин Кувайцев повідомив, що із 40 теплогенеруючих та теплопостачальних організацій області економії досягнули лише 16. При цьому загальна частка цих підприємств у загальнообласному споживанні природного газу складає лише 0,6 %. Інші організації  регіону, в тому числі і найбільші споживачі природного газу, перевищили затверджені для них обсяги споживання блакитного палива.

- Треба більш серйозно виконувати завдання, поставлені Урядом, та робити відповідні висновки, щоб потім за нас ці висновки не робили центральні органи влади, - зауважив представник обласної виконавчої влади.

Крім того, посадовець наголосив на необхідності відкриття теплопостачальними підприємствами області спецрахунків відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 217,  якою затверджено порядок розподілу коштів, що надходять на поточні рахунки організацій із спеціальним режимом використання для проведення розрахунків з гарантованим постачальником природного газу.

- ­За даними щотижневого моніторингу із 40 теплопостачальних підприємств області на 12 січня відкрили такі рахунки 23 організації. Звертаю увагу на те, що НАК «Нафтогаз України» може не здійснювати поставки природного газу підприємствам, які не відкрили спецрахунки. А це вже може поставити під загрозу постачання підприємств природним газом, що, в свою чергу, призведе до припинення теплопостачання певних категорій споживачів, - зазначив Костянтин Кувайцев.

За підсумками засідання  вирішено вжити всіх необхідних заходів для приведення обсягів споживання газу у відповідність до чинних лімітів, а також підготувати плани максимального скорочення обсягів споживання ресурсу  теплогенеруючими та теплопостачальними організаціями на випадок можливого зниження тиску газу в мережі в умовах низьких температур.

Керівникам територій необхідно взяти на особливий контроль питання відкриття теплопостачальними підприємствами спецрахунків та укладення підприємствами договорів із НАК «Нафтогаз України» на постачання природного газу в 2015 році.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні