Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Григорій Самардак: «До надзвичайних ситуацій область готова на 100%»

6 лютого 2015 - 13:11

На площі Фестивальній у Запоріжжі відбувся огляд спеціалізованої рятувальної техніки, яка входить до складу обласної мобільної групи по реагуванню та ліквідації можливих надзвичайних ситуацій. Її бойову готовність перевірив перший заступник голови облдержадміністрації Григорій Самардак.

Техніку представили ГУ ДСНС у Запорізькій області, управління ДАІ ГУМВС у Запорізькій області,  ДП «Запорізький облавтодор», комунальні служби міста. Серед них – пожежні автоцистерни, автомобільний кран, КРаЗ (піротехнічний), автомобіль спеціалізований: ремонтно-технічна майстерня КРТМ -1-03, пожежний автопідйомник «Бронто скайліфт»-30-3, спеціальна аварійно-рятувальна машина легкого типу САРМ-Л, автомобіль пожежний першої допомоги АППД-2 (3310)-274 «Валдай», рятувальні човни тощо.

- Сьогодні нашим головним завданням є забезпечення спокійного життя міста та області. Оглянувши техніку, можу сказати, що до надзвичайних ситуацій ми готові на 100%. Уся техніка має спеціальне необхідне обладнання, яке дозволяє ліквідувати надзвичайну ситуацію і на воді, і на землі, впоратися з пожежею, перешкодити хімічному забрудненню тощо.  Є повна готовність, але краще все ж таки працювати на випередження, щоб не допустити  таких ситуацій, при яких цю техніку буде необхідно задіяти, - підкреслив  Григорій Самардак.

Посадовець повідомив, що  в області на виконання доручення Прем’єр-міністра України продовжує діяти обласний оперативний штаб  для координації роботи щодо забезпечення безпеки громадян, захисту об’єктів інфраструктури та своєчасного реагування на можливі надзвичайні ситуації.

- Проводимо засідання майже кожного дня, опрацьовуємо можливі критичні ситуації та шляхи їх подолання, велику увагу приділяємо техногенній безпеці нашого регіону, адже ми маємо найбільший промисловий майданчик у країні. Жителі області можуть спати спокійно, адже для цього ми робимо все необхідне, - запевнив перший заступник голови ОДА.

Щодо мобільної групи, то до її складу на сьогодні входить 38 одиниць спеціалізованої рятувальної техніки та  понад 230 чоловік особового складу. За словами начальника ГУ ДСНС у Запорізькій області Олексія Лепського, в області також створено 22 районні мобільні групи, готовність яких буде перевірена наступного тижня.

- За необхідності обласна мобільна група може нарощувати свої сили за рахунок районних. У випадку надзвичайно складної та неконтрольованої ситуації  ми можемо очікувати на підмогу з Дніпропетровської та Кіровоградської областей – це ще додатково 80 одиниць техніки та 400 чоловік особового складу, - повідомив Олексій Лепський.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області