Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Адресну допомогу на проживання отримує 16 тисяч сімей вимушених переселенців

10 лютого 2015 - 10:11

Адресну допомогу на проживання отримує  16 тисяч сімей вимушених переселенців

Територіальні органи соціального захисту населення області продовжують прийом документів на призначення щомісячної адресної допомоги покриття витрат на проживання, у тому числі на оплату житлово-комунальних послуг для вимушених переселенців.

Робота проводиться відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №509 «Про запровадження обліку осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції».

За інформацією Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, з початку жовтня за призначенням цього виду допомоги до органів соцзахисту звернулися  16,9 тис. сімей вимушених переселенців. Фахівцями опрацьовано документи та призначено допомогу 16 тис. сімей.

Крім того, за оперативними даними, до органів соцзахисту населення  області звернулися 4,9 тис. сімей, які вимушено переїхали з Донецької і Луганської областей,  за переоформленням різних видів допомоги (допомоги при народженні дитини, допомоги на дітей одиноким матерям, допомоги на дітей, які перебувають під опікою, державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам тощо).  З них 3,8 тис. сімей уже призначено допомогу, по  192 зверненнях зроблено запити  електронних справ.

Також з’ясовано, що 1,2 тис. отримувачів фактично виїхали до місць реєстрації або на інші території України. У зв’язку з цим виплата коштів таким громадянам призупинена.

Вибірково здійснюється соціальне інспектування щодо факту проживання в області сімей вимушених переселенців - отримувачів щомісячної адресної допомоги. За підсумками інспектування виплата допомоги припинена 561 сім’ї або 3,5 % від загальної кількості її отримувачів. 

Загалом на облік наразі поставлено 73 198 осіб. Як пояснила начальник управління соціальних гарантій та державної соціальної допомоги Департаменту соцзахисту ОДА Катерина Кривошей, більшість переселенців приїжджають до області, реєструються в органах пенсійного та соціального захисту, оформлюють усі необхідні документи для отримання виплат та повертаються додому. Переважно така практика поширена серед людей похилого віку, які бажають отримувати пенсію у себе вдома.

 

 

Управління у справах преси та інформації

 

 

 

Читайте також

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін