Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Кращі учні та студенти області зійшлися у фіналі V Міжнародного мовно-літературного конкурсу ім. Тараса Шевченка

16 лютого 2015 - 11:49

Кращі учні та студенти області зійшлися у фіналі V Міжнародного мовно-літературного конкурсу ім. Тараса Шевченка

Департамент освіти і науки облдержадміністрації спільно з Запорізьким обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти на базі Класичного приватного університету провели фінальний етап V Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Учасників цьогорічного конкурсу та переможців минулого привітав заступник голови облдержадміністрації (стажування) Едуард Гугнін.

- Сьогодні ми зібралися з вами, щоб відзначити творчу спадщину видатного сина українського народу Тараса Шевченка, висловити повагу творчо обдарованим учням та студентам, майбутнім  літературним митцям, тим, хто цілеспрямовано йде до своєї мети та досягає її. З великим задоволенням хочу подякувати педагогам за те, що вкладаєте частину своєї душі у виховання інтелектуальної еліти України. Низький вам уклін за безцінний внесок у завтрашній день нашої держави. Успіхів усім учасникам фінального етапу конкурсу, творчого натхнення та впевненості у своїх силах, - побажав посадовець.

У рамках заходу відбулось урочисте нагородження грамотами Департаменту освіти і науки облдержадміністрації учнів та студентів, які посіли призові місця в обласному етапі конкурсу, а також учителів та викладачів, які підготували фіналістів.

Як повідомили в Департаменті, у фіналі конкурсу взяли   участь 36 переможців обласного етапу - учні загальноосвітніх, професійно-технічних та студенти вищих навчальних закладів І-ІІ і ІІІ-ІV рівнів акредитації.

З 2 по 6 березня  в  Києві журі фінального етапу конкурсу перевірить творчі роботи та визначить найкращих.

За результатами минулого навчального року серед 36 учасників від області у фінальному етапі конкурсу перемогу здобули 20, а саме: 13 учнів загальноосвітніх навчальних закладів, один учень професійно-технічного навчального закладу, один студент ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації і п’ятеро студентів вишів ІІІ-ІV рівнів акредитації.

Відповідно до Указу Президента України від 7 листопада 2014 року двом переможцям ІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка від Запорізької області призначено стипендії Президента України: учениці Михайлівського вищого професійного училища Юлії Ільченко (є учасницею фінального етапу цьогорічного конкурсу), а також Вікторії Назаренко - студентці Бердянського державного педагогічного університету.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей